Oscar 2018: cine a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar

Oscar 2018: cine a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar

La Oscar 2018 am aflat și care-i cea mai bună actriță în rol secundar de anul acesta. Aceasta îl va acompania pe cel mai bun actor în rol secundar în istoria celei de-a 90-a gale a premiilor Oscar.

Așa cum ai văzut în articolul cu toate premiile de la Oscar 2018, întrecerea la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar a fost între nume mari, dar și între actrițe abia la prima nominalizare. Astfel, au fost Mary J. Blige, Mudbound, Allison Janney, I, Tonya, Laurie Metcalf, Lady Bird, Lesley Manville, Phantom Thread, și Octavia Spencer, The Shape of Water. Manville era văzută drept una dintre posibilele câștigătoare.

Totuși, un Oscar nu merge la Manville, ci la Allison Janney din filmul I, Tonya.

Această producție este povestea patinatoarei Tonya Harding. Ea e campioană naţională a Statelor Unite ale Americii, de două ori laureată la Jocurile Olimpice. Numele său a ajuns însă în presa internaţională şi din cauza unui scandal imens de la Olimpiada din 1994. În acel moment, oponenta sa directă a fost atacată şi rănită în timpul unui antrenament. S-a dovedit apoi că agresorul fusese aganjat de soţul patinatoarei, Harding fiind apoi eliminată din competiţie.

[readmore]

Ține minte acest film, deoarece la Oscar 2018 mai este nominalizata și Margot Robbie la categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal. Ea este pationatoarea și ea îți prezintă povestea filmului.

Un alt fapt divers cu acest film e că în el apare și un român: Sebastian Stan. Acesta îl interpretează pe Jeff Gillooly, omul cu care este căsătorită patinatoarea. Margot Robbie a mărturisit că mult timp nu a știut că povestea pe care urma să o joace este una reală și spunea chiar că a fost impresionată de creativitatea de care au dat dovadă cei care au scris scenariul.

Înainte de Oscar 2018, cel mai cunoscut rol al lui Robbie este cel din Suicide Squad.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: