Ce înseamnă pentru tine că Orange are cea mai rapidă rețea mobilă din țară

Ce înseamnă pentru tine că Orange are cea mai rapidă rețea mobilă din țară
Sursa foto: Interfața Speedtest pentru download.

Orange România se bucură de o nouă certificare și, implicit, cu un titlu de invidiat: cea mai rapidă rețea mobilă din România, conform Ookla Speedtest Awards. Dincolo de cifre, ce înseamnă pentru tine, utilizator final?

Cel mai probabil, la un moment dat, ai avut nevoie să faci măcar un test de viteză la internet, ca să vezi dacă e chiar așa cum spune operatorul. Cel mai probabil, ai ajuns pe site-ul celor de la Speedtest sau chiar aplicația pentru smartphone. Dacă ai făcut asta în primele două trimestre din 2018, ai contribuit la cele mai recente analize făcute de aceștia.

În urma a 746.575 de teste, dintre care 265.803 în rețeaua Orange, cei de la Ookla au concluzionat că acesta e operatorul care îți oferă cel mai bun internet pe mobil, dacă navighezi prin web-ul românesc. Astfel, operatorul a obținut un punctaj de 36.96 de puncte. Dacă numărul este unul abstract, poate ți-e mai ușor să știi care sunt cifrele concrete, de download, upload și latență.

Cât de bine s-a descurcat Orange în testul Ookla

Orange Romania Speedtest
Interfața Speedtest pentru upload.

În ceea ce privește viteza de download, Orange se detașează de competiție, cu 41,09 Mbps. Și la upload lucrurile stau bine, cu o viteză medie de 15,78 Mbps. Latența medie înregistrată în rețea e de 31 ms.

La nivel național, găsești și orașe unde scorul obținut e cu mult peste media finală. În Timișoara, de exemplu, Orange a obținut 51,96 de puncte, datorită unui download de 56,16 Mbps și a unui upload de 21,27 Mbps. Brașovul și Bucureștiul se alătură cu rezultate foarte bune.

Ce înseamnă certificarea primită de Orange? Ca să nu vorbim doar de numere abstracte, care înseamnă poate mai mult sau mai puțin pentru utilizator, ar trebui să vorbim și despre beneficii. Cea mai simplă explicație este că „ai net mai bun” decât la alți operatori.

N-o să intri pe Instagram și să pierzi timp aiurea cât ți se încarcă pozele la rezoluție potrivită sau videourile. De asemenea, n-o să intri nici pe YouTube, doar ca să ți se oprească melodia o dată la cinci secunde, că netul nu e în stare să facă buffering. Iar dacă ai un telefon cu ecran Full HD, cu siguranță vei vrea să-ți vezi clipurile preferate la rezoluție mare. Pentru ea ai nevoie de un internet mobil rapid. Dacă iei în calcul vitezele oferite de Orange, poți să fii sigur că n-o să vezi seriale pe Netflix la calitate slabă. Ca întotdeauna, vitezele mari și latența scăzută sunt o combinație ideală.

Ca să testezi și mai bine vitezele, dincolo de aplicațiile tale favorite, Orange are și o „cursă”: 4G MegaHunt. Între 19 septembrie și 9 noiembrie 2018, clienţii Orange, atât din mediul urban, cât şi din cel rural, pot testa cea mai extinsă rețea 4G din România prin intermediul aplicaţiei 4G MegaHunt. Aceasta foloseşte realitatea augmentată (AR) ca să-i ajute pe utilizatori să „vâneze” interactiv și imersiv premiile puse în joc.

Clienţii pot obţine bonusuri de net de 1 GB sau 2 GB, unul dintre cele 10.000 de vouchere în valoare de 10 euro şi pot cumula până la 2 0GB de internet mobil pe toată durata campaniei. Bonusurile de internet acumulate prin aplicaţia 4G MegaHunt au o valabilitate de 30 zile pentru utilizatori de cartele prepay, respectiv o lună de facturare în cazul abonaţilor. Voucherele se pot folosi la achiziţia de telefoane, împreună cu activarea sau prelungirea unui abonament, pentru o perioadă contractuală de 24 de luni sau pentru achiziţia de accesorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: