Nici măcar OnePlus nu mai include mufă de căști, dar are o soluție

Nici măcar OnePlus nu mai include mufă de căști, dar are o soluție

OnePlus este o companie care a încercat să-și mențină relevanța într-o piață de mobile incredibil de agresivă. Pe de o parte, a reușit. În același timp însă, compromisurile erau inevitabile.

”Never Settle” (Nu te mulțumi niciodată) a fost motoul celor de la OnePlus de la înființare. Respectiva asociere părea să fie o referință la faptul că nu vei fi nevoit niciodată să faci compromisuri în momentul în care te orientezi către un smartphone al chinezilor.

Mai mult decât atât, te vei bucura și de un preț de achiziție semnificativ mai redus decât cel practicat de Samsung, Apple sau Huawei pentru dispozitivele de top din portofoliu.

Din păcate, la câțiva ani după ce Apple a renunțat să mai producă smartphone-uri cu mufă de căști, OnePlus s-a aliniat la acest trend distructiv. Confirmarea pe marginea acestui subiect a venit de la co-fondatorul OnePlus și face referire la iminentul OnePlus 6T.

Conform lui Carl Pei, acesta va fi primul telefon din portofoliul companiei la care nu vei putea conecta căști cu mufe tradiționale, de 3,5mm.

usb-type-c-bullets

Aparent, această decizie a fost influențată de un studiu realizat de OnePlus pe clienții săi. Conform statisticii, mai mult de jumătate dintre posesorii de telefoane ale chinezilor utilizează în mod uzual căști wireless.

Pentru a compensa faptul că te-au lăsat fără mufă de căști, cei de la OnePlus vor oferi împreună cu OnePlus 6T o pereche de căști Bullets cu o mufă USB-C. În teorie, ar trebui să ai parte de aceeași experiență audio precum cea oferită de versiunea standard căștilor in-ear.

Pentru a nu frustra persoanele care au făcut o investiție semnificativă într-o pereche de căști cu mufă stereo de 3,5mm, telefonul va include în pachet un adaptor de la USB-C la mufa standard. Ca referință, cu ocazia lansării iPhone Xr, Xs și Xs Max, Apple a încetat să mai ofere gratuit același țumburuș în cutia fiecărui smartphone pe care îl comercializează.

 

Citește și: