Cele mai bizare interpretări despre cum va arăta omul în 1.000 de ani

Cele mai bizare interpretări despre cum va arăta omul în 1.000 de ani

Dezbaterea legată de cum ar trebui să arate omul perfect este una cât de poate de subiectivă și fără sfârșit, dar oamenii continuă să fie fascinați de acest subiect.

De-a lungul timpului, probabil și tu ai avut ocazia să te delectezi și să vezi diverse „experimente” în online, care îți arătau cam cum ar trebui să arate „omul perfect”, însă ultima încercare de acest gen îți arată că știința a mers cam departe.

Antropologul Alice Roberts și o echipă de creatori de modele pentru efecte speciale au proiectat o ciudățenie de model care, după standardele de frumusețe cu care ne-am obișnuit, numai ideea de „om perfect” nu o întruchipează.

Alice Roberts este antropolog și profesor la Universitatea din Birmingham. Aceasta a testat toate căile prin care corpul uman ar putea fi îmbunătățit și s-a lăsat inspirată de alte specii care o fac mai bine. Rezultatul poate fi văzut mai sus, iar interpretarea acestuia rămâne la latitudinea fiecăruia.

Dacă totuși ar trebui să își dea cu părerea, majoritatea oamenilor ar spune, cel mai probabil, că această combinație de piele de reptilă cu ochi și urechi mari nu este cea mai inspirată.

Cu toate acestea, de departe, cel mai deranjant aspect al modelului sau cireașa de pe tort – depinde cum vrei să-i zici – este dubioșenia de cap de copil care se ivește pe burta modelului.

În timp ce pe mulți această imagine îi depășește, ar trebui să ne obișnuim cu acest timp de experimente bizare, care mai mult ca sigur vor continua să apară.

O altă încercare ceva mai „cuminte” vine din partea ASAP Science în parteneriat cu National Geographic. Aceștia au realizat un videoclip în care își imaginează cam cum ar arăta umanitatea peste 1.000 de ani.

Videoclipul vorbește despre cum oamenii ar putea să ajungă jumătate oameni, jumătate roboți, despre cum cercetătorii lucrează la dezvoltarea unor gene care ar putea să ne facă „indestructibili” sau despre cum, într-o bună zi, oamenii își vor putea alege trăsăturile viitorilor copii.

Pe lângă asta, în videoclip este prezentat și modul în care tehnologia evoluează și de ce va fi capabilă aceasta în viitor.

Etichete: