Nvidia a anunțat monitoare gigantice pentru gaming în 4K

Nvidia a anunțat monitoare gigantice pentru gaming în 4K

Nvidia este asociată în mod tradițional cu chipseturi de plăci video, dar la CES 2018 a anunțat pentru prima oară un monitor 4K cu o diagonală de 65 de inci.

Din ce în ce mai mulți pasionați de gaming optează pentru experiența oferită de consolele moderne de la Microsoft sau Sony. În definitiv, de ce ai ajunge să investești 1000 de dolari într-o placă video pentru gaming la rezoluție ultra HD, în contextul în care un Xbox One X sau PlayStation 4 Pro oferă o experiență similară la jumătate din preț. Mai mult decât atât, o consolă este aproape de fiecare dată conectată la un TV de dimensiuni generoase sau la un proiector, pe când majoritatea monitoarelor de top se limitează la 27 de inci. În cazul extraordinare, s-ar putea să vezi panouri atractive de 30-32 de inci.

Încercând să ilustreze că o experiență de gaming oferită de un PC o poarte surclasa pe cea oferită de o consolă, Nvidia a dezvăluit la CES unul dintre cele mai bune monitoare de pe piață. Acesta are o diagonală generoasă de 65 de inci, dar cel mai mare atu al său constă în rata de reîmprospătare de 120Hz și suportul pentru tehnologia Nvidia G-Sync. Aceasta din urmă este responsabilă de experiențe de gaming fluide, fără ”ruperi” de imagini.

Pe lângă monitorul intitulat BFGD, care s-ar putea să vină de la Big F-ing Gaming Display, Nvidia vrea să dea startul unui trend cu astfel de panouri. A încheiat deja parteneriate cu Acer, ASUS sau HP pentru ca tot mai mulți producători de monitoare să ofere astfel de ”monitoare pentru gaming de format mare”. Încărcate de cele mai noi tehnologii de la Nvidia, aceste panouri vor oferi gamerilor experiențe deosebite de gaming în cele mai pretențioase jocuri, cu o latență inexistentă.

Fiecare monitor clasificat ca ”big format gaming display” va avea o rezoluție nativă 4K, o rată de refresh de 120Hz și suport pentru Nvidia G-Sync HDR. Ca bonus, vei avea în pachet și Android TV preinstalat, pentru a folosi ecranul și pentru alte forme de divertisment, când ai computerul închis. Oficialii Nvidia nu au menționat un preț aproximativ sau o dată precisă de lansare pentru noile creații.

Citește și: