Nubia Z18 va fi cel mai frumos telefon de top ieșit din China

Nubia Z18 va fi cel mai frumos telefon de top ieșit din China

Nubia este un subsidiar al ZTE, dar ai fi tentat să uiți acest detaliu dacă ai în vedere creațiile originale care ies din mâinile inginerilor chinezi. Următorul smartphone care confirmă această politică inovativă va fi Nubia Z18.

Până la această oră, Nubia a reușit deja să lanseze în 2018 câteva terminale intersante, chiar dacă sunt destul de ieftine și nu te șochează prin performanța peste medie. Numele lor este Nubia Z18 mini și Nubia V18. Vârful de gamă va fi intitulat simplu Nubia Z18 și tocmai s-a perindat pe la TENAA, autoritatea chineză pentru certificarea produselor electronice ce urmează să fie comercializate pe teritoriul Chinei.

La TENAA, viitorul Nubia Z18 a ajuns sub numele de cod NX606J. La fel ca versiunea de anul trecut, în funcție de buget, vei putea achiziționa telefonul cu 6GB sau 8GB RAM. Spațiul de stocare va varia între 64GB sau 128GB, particularitate ce se va reflecta de asemenea în preț. Constanta va fi SoC-ul de top Snapdragon 845.

Deși va avea un panou LCD foarte generos de 5,99 inci, unii posibili clienți vor fi dezamăgiți să afle că rezoluția sa nativă va fi Full HD. În schimb, nu vor lipsi două camere principale de pe spatele aparatului, dintre care prima va fi de 24 megapixeli, iar a doua se va rezuma la 8MP. Pentru selfie-uri, vei profita de același senzor de 8 megapixeli ca pe spate.

Nubia Z18 a fost pentru prima oară subiectul unor speculații în luna februarie a acestui an. La momentul respectiv, dispozitivul a obținut un scor de 271,674 de puncte pe AnTuTu cu procesorul Snapdragon 845 și un GPU Adreno 630. Sistemul de operare preinstalat este Android Oreo 8.0 care, pentru prima oară în istoria companiei, nu va fi mascat de interfața proprietară Nubia UI. Asta înseamnă ca va rula interfața oferită nativ de Google și s-ar putea să ofere actualizări de firmware mai rapid decât alți producători. Acumulatorul figurează ca având 3350 mAH și se va putea încărca surprinzător de repede datorită certificării Qualcomm Quick Charge 4+. Prețul de achiziție este momentan necunoscut.