De ce n-am găsit încă extratereștri. Teoria care poate face lumină

De ce n-am găsit încă extratereștri. Teoria care poate face lumină

Oamenii de știință caută constant dovezi și teorii pentru a dovedi că nu suntem singuri în Univers. Dar nu toți sunt de acord cu această ipoteză, așa cum ne arată și următorul studiu.

Potrivit unei lucrări de la Universitatea Oxford, omenirea este, probabil, singură în Univers. Cercetătorii au scris că există o probabilitate substanțială ca alte civilizații avansate să nu existe în universul nostru observabil.

Oamenii de știință de la Institutul „Future of Humanity”, din cadrul Universității Oxford au intitulat lucrarea „Distrugerea Paradoxului Fermi”, care ridica în 1950 întrebarea „De ce nu am văzut încă dovezi ale vieții extraterestre?”.

Studiul a utilizat o distribuție a probabilităților pentru a captura cele mai probabile scenarii. Astfel, autorii au descoperit că șansa omenirii de a fi singura civilizație inteligentă din galaxia noastră este de 53% – 99.6%, iar în universul observabil de 39% – 85%.

Autorii Anders Sandberg, Eric Drexler și Toby Ord au scris că nu ar trebui să fim surprinși să vedem o galaxie goală.

Ei spun că gândirea lor și, implicit, rezultatele studiului se bazează pe o ecuație celebră cunoscută sub numele de Ecuația Drake. Aceasta analizează diferitele variabile care ar fi relevante pentru formele inteligente de viață, inclusiv factori precum stelele formate și planetele lor și numărul mediu de planete care pot susține viața.

Cercetătorii spun că rezultatele lor infirmă paradoxul Fermi și, în acest fel, elimină necesitatea de invoca mecanisme speculative care să explice de ce civilizațiile respective nu au reușit să aibă efecte observabile asupra Universului.

Cu toate că nu avem dovezi ale acestor civilizații avansate, unii oameni încă se jură că au văd OZN-uri. Poate cea mai recentă consiprație de acest gen este „prezentă” pe canalul de YouTube, „Secureteam10”.

Videoclipul conține imagini cu un „OZN de formă triunghiulară”, care a fost surprins odată cu un fulger, în Republica Cehă. Naratorul videoclipului a mai precizat că naveta misterioasă în formă de triunghi călătorește, de fapt, prin fulger.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: News.com