Noul record mondial la Tetris îți aduce aminte de ce ți-a plăcut jocul

Tetris a fost întotdeauna un joc ce necesita o atenție specială, dar nu s-ar fi așteptat mulți ca cineva să încerce să mai depășească un record mondial.

În funcție de vârsta pe care o ai, s-ar putea la un moment dat să te fi jucat Tetris. Creația unui dezvoltator rus, jocul a ajuns să fie una dintre cele mai îndrăgite creații cross-platform, disponibilă pentru o varietate foarte mare de dispozitive și sisteme de operare. Având în vedere natura aparent simplistă a titlului, ai fi tentat să crezi că este ușor să devii maestru la Tetris. Clipul de mai sus în care este depășit un record mondial îți arată că nu este deloc așa.

În mod surpinzător, fluxul video de Twitch din spatele acestui clip a avut cu totul alt scop. Jonas Neubauer (AKA NubbinsGoody) joacă de foarte mulți ani Tetris pe NES, vechea consolă Nintendo. Cu această ocazie, își propusese să depășească recordul pentru cel mai scurt timp din lume aferent realizării a 100 de linii in-game. Din păcate, tentativa sa a eșuat, jucătorul s-a frustrat și a ieșit din cameră. Partea interesantă este însă că, fără să-și dea seama, a depășit alt record mondial la îndrăgitul titlu.

La această oră, Jonas Neubauer este deținătorul recordului mondial la Tetris pentru cel mai scurt timp aferent obținerii unui scor de 300.000 de puncte. Pentru prima oară, cineva a reușit impresionanta performanță în mai puțin de două minute. După cronometrul de pe ecran, au fost necesare un minut și 57 de secunde pentru atingerea scopului. În fluxul video, NubbinsGoody afirmă la un moment dat că a făcut 300.000 destul de rapid, dar nu insistă pe acel aspect și este evident că nu și-a dat seama că a depășit vreun record. Câțiva jucători entuziaști care au urmărit fluxul de Twitch au atras atenția asupra respectivei particularități. Întreaga relatare a evenimentului poate fi văzută pe Kotaku.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: