Mașinile rusești pe care poți chiar să joci Tetris [VIDEO]

Tetris, jocul care ne-a fascinat pe mulți în copilărie, continuă să trăiască și să apară în cele mai neașteptate locuri, cum ar fi bordul unor mașini.

Tetris este unul dintre cele mai cunoscute jocuri din istorie, fiind ușor de recunoscut și rapid de învățat. Se pare că rușii se mândresc destul de mult cu creația lui Alexei Pajitnov, chiar dacă au trecut mai bine de 30 de ani de la lansarea inițială a jocului. Atât de mult țin la el, încât unele automobile îți merit să te joci la volan.

Anumite modele ale furgonetei GAZ Next vin cu Tetris încorporat în sistemul de operare al automobilului. Nu e ușor de accesat la prima vedere, având în vedere că trebuie să folosești un ”cod secret” prin intermediul căruia vei avea ocazia să te joci pe ecranul de pe bordul automobilului, așa cum se vede în video.

Codul secret prin care ai avea acces la jocul de Tetris arată astfel.

  • 1. Pune contactul
  • 2. Pornește mașina
  • 3. Semnalizează dreapta de trei ori
  • 4. Apasă de două ori pe butonul de resetare al kilometrajului
  • 5. Apasă ambreiajul de cinci ori
  • 6. Turează motorul la 2000 rpm în timp ce semnalizezi stânga

 

Din păcate, jocul nu este disponibil pe toate modelele de GAZ Next. Acesta e instalat în bordul mașinii în ultima fază de testare a automobilelor înainte să iasă din fabrică, dar se pare că doar un număr mic de vehicule beneficiază de joc.

Cu toate că nu pare foarte practic să te joci Tetris pe bordul unui automobil, ca să nu mai vorbim de siguranță, e un ”easter egg” interesant, instalat într-un loc destul de inedit.

George Stanciu
16:30 23.10.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video