Noul record cu trenul Hyperloop îți arată că trăim în viitor

Noul record cu trenul Hyperloop îți arată că trăim în viitor

WARR Hyperloop, invenția unor studenți germani la inginerie, a câștigat competiția de la SpaceX, și a atins un nou record de viteză, de peste 450 de kilometri pe oră.

Invenția s-a numărat printre cei trei finaliști din competiție. Echipele participante au avut de realizat o capsulă care să călătorească într-un tub de 1,2 kilometri, ca parte a încercării lui Elon Musk, CEO-ul SpaceX, de a crea un transport futurist și facil. Singura cerință era ca invenția să se propulseze singură.

WARR Hyperloop a reușit să atingă viteza cea mai mare, astfel că a fost declarată invenția câștigătoare.

Această competiție a fost a treia de acest gen de la SpaceX, ținută în ultimii trei ani în Hawthorne, California. Mai mult, a fost a treia oară când Hyperloop WARR a luat acasă premiul cel mare. La eveniment, sute de studenți la inginerie din toată lumea au căutat să prezinte viziunea lor asupra transportului ultra-rapid prin tunele, inventat de Elon Musk în 2013.

Atmosfera a oferit senzația de festival participanților. Mai multe camionete cu mâncare s-au strâns pe Jack Northrop Avenue, iar studenții s-au putut bucura de jocuri de ping pong și de Jenga, în timp ce trupa The Spazmatics a cântat cover-uri de la melodii celebre din anii 1980. Mai mult, Musk a apărut și el la eveniment, iar venirea lui – deși neanunțată – a fost binevenită.

WARR Hyperloop a câștigat și la competițiile din ianuarie și august 2017. Capsula de 70 de kilograme este alimentată de un motor electric de 50 kW și cuprinde frâne pneumatice ce permit vehiculului să se oprească în cinci secunde. WARR a primit premiu și pentru inovație. datoritî ambiției echipei de a construi două capsule – una pentru competiția de viteză, iar alta pentru levitație.

SpaceX nu este afiliat cu startup-urile caare au încercat să construiască un hyperloop real. Cel mai faimos scenariu propus de Musk, care subliniază beneficiile unui asemenea sistem, este călătoria de 30 de minute între Los Angeles și San Francisco – o călătorie care, în mod normal, durează între șase și opt ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge