Noul NUC: Intel lansează cel mai mic și mai performant mini-PC

Noul NUC: Intel lansează cel mai mic și mai performant mini-PC

Intel a îmbrățișat trendul mini PC-urilor în urmă cu câțiva ani și tocmai a ajuns la a opta generație de sisteme compacte cu performanțe de invidiat.

Cu Hades Canyon, Intel a luat foarte în serios piața amatorilor de gaming care își doresc un computer de dimensiuni compacte ce poate fi transportat dintr-o parte în alta. Respectivul mini-PC incorpora un chipset grafic AMD RX Vega și făcea minuni într-un set de circumstanțe foarte diversificat. Din păcate, venea la pachet cu un preț prea extravagant pentru cei mai mulți internauți.

Dacă nu ai nevoie de o placă video dedicată și îți este suficient un chipset grafic Intel Iris Plus 655, compania americană ți-a pregătit noua familie de NUC-uri intitulat Bean Canyon. Acestea consumă un pic mai mult decât în trecut, 28W în loc de 15W, dar performanța este cu mult peste cea pe care o asocia în trecut cu această serie de gadgeturi.

Noile NUC-uri ascund un procesor Intel de generația a opta, o placă video Iris Plus 655 și o conectică cât se poate de generoasă. Poți conecta până la trei monitoare 4K la acest sistem și un TV. Dacă nu ai pretenții majore pe partea de grafică, ar trebui să te și poți juca multe dintre titlurile care fac valuri în piață la această oră.

A opta generație de NUC este disponibilă în două variante, prima are loc pentru un SSD M.2, în timp ce a doua poate găzdui atât un hard disk standard de 2,5 inci, cât un SSD M.2. Indiferent de model, vei avea acces la patru porturi USB 3.0, un USB Type-C cu DisplayPort 1.2, o ieșire HDMI 2.0 și o pereche de porturi SATA 6Gbps.

Bugetul tău definește procesul pe care îl vei găsi în carcasă. La 299 de dolari vei avea un Intel Core i3-8109U, în timp ce 100 de dolari în plus stau în spatele saltului până la un Intel Core i5-8259U. Apogeul este accesibil la 499 de dolari și include un Core i7-8559U cu patru nuclee. Este important de reținut că nici una dintre configurații nu include RAM și o soluție de stocare. Acestea trebuie achiziționate separat.

Citește și: