Noile mini sisteme Intel NUC sunt mai mici și mai rapide ca niciodată

Noile mini sisteme Intel NUC sunt mai mici și mai rapide ca niciodată

Încă de acum câțiva ani am auzit de sistemele ultra compacte Intel NUC, dar în 2017 a sosit momentul pentru un upgrade important pe partea de design și performanță.

În afară de gaming, există foarte puține motive pentru care mai merită să investiți într-un desktop de proporții. Alternativele sunt atât de multe și de atrăgătoare, încât, dacă aveți nevoie de un PC pentru acasă, mai bine vă luați un all-in-one de proporții generoase sau un mini PC. Definite de cele mai multe ca HTPC-uri, aceste computere micuțe se pretează de minune lângă un TV pentru a reda conținut multimedia. În același tîmp însă, le puteți folosi pentru munca de birou, fiind mult mai silențioase și atrăgătoare estetic decât vechile desktop-uri de acum câțiva ani.

Printre primele computere care au dat startul acestei revoluții de mini PC-uri se numără și Intel NUC, o familie de barebone-uri care, în majoritatea cazurilor se comercializează fără un mediu de stocare în interior. Asta înseamnă că trebuie să vă luați un hard disk de laptop pentru a-l ascunde în interior sau un SSD de viteză mare pe PCI Express.

Trecând însă peste detaliile de fond, important este că la CES 2017 compania americană a venit cu cele mai noi NUC-uri ale sale ilustrate în imaginea de mai sus. Față de versiunile anterioare, au o conectică mai generoasă și sunt disponibile în mai multe variante. Indiferent de buget, veți pune mâna pe un computer cu generația a șaptea de procesoare Intel Core dotate cu cel puțin o interfață Thunderbolt 3.

Cel mai ieftin NUC de generație nouă folosește un Core i3, două dintre ele au un Core i5, iar cel mai sprinten folosește un Core i7. Diferența de dimensiune dintre cele două ilustrate mai sus este că unul suportă un HDD de 2,5 inci, în timp ce al doilea vă obligă să achiziționați un SSD PCIe. Ambele includ la capitolul conectică patru porturi USB 3.0, un cititor de microSD-uri, un Thunderbolt 3 de format USB C, Ethernet, HDMI și o ieșire audio. Prețurile și detaliile de disponibilitate sunt momentan necunoscute.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo