Noul iPad nu e mai ieftin, dar suportă „creionul” Apple Pencil

Noul iPad nu e mai ieftin, dar suportă „creionul” Apple Pencil

În cadrul unui eveniment dedicat educației, cei de la Apple au anunțat un nou iPad fără vreun nume pretențios. Acesta este primul iDevice fără sufixul Pro care suportă interacțiunea cu Apple Pencil.

Conferința Apple desfășurată pe 27 martie a fost dedicată modurilor în care dispozitivele gigantului din Cupertino pot fi folosite în procesul educațional. Pe lângă o serie de aplicații creative și mijloace menite să faciliteze învățarea programări, compania americană a anunțat o nouă tabletă. Având în vedere că este puțin probabil să mai vedem alt iPad lansat până la finele acestui an, tableta va rămâne în istorie ca iPad 2018.

iPad 2018 continuă tradiția tabletelor Apple cu o diagonală de 9,7 inci. Cu un preț de achiziție de 329 de dolari pentru versiunea cu 32GB, gadgetul este la fel de accesibil ca modelul lansat în urmă cu aproximativ un an. Cu 100 de dolari în plus, poți să sari la 128GB.

Există însă câteva upgrade-uri față de modelul dezvăluit în urmă cu aproximativ 12 luni. Este prima oară când o tabletă entry level din portofoliul companiei suportă interacțiunea cu Apple Pencil și alte stylusuri compatibile. Din păcate, prețul de 99 de dolari restricționează destul de mult achiziția stylusului din Cupertino.

În privința specificațiilor, iPad 2018 este construit în jurul procesorului A10 Fusion, același pe care îl găsești în iPhone 7. Autonomia pe care o promite este de 10 ore, iar pe partea de captură ai o cameră principală de 8 megapixeli și încă una pe partea din față definită ca Facetime HD. La fel ca în anii trecuți, în funcție de buget, poți achiziționa tableta cu conectivitate LTE sau doar WiFi.

Încercând să insiste destul de mult pe posibilitățile utilizării tabletelor Apple în procesul educațional, oficialii companiei prezenți la eveniment au insistat destul de mult pe aplicații.

Aparent, la această oră, există aproximativ un milion de aplicații pentru iPad-uri în AppStore. Dintre ele, aproximativ 20% facilitează învățarea în diverse domenii. În același eveniment, Tim Cook a menționat versiuni actualizate de Pages, Numbers și Keynote care vor suporta mult mai bine interacțiunea cu Apple Pencil.

Citește și: