10 nov. 2017 | 00:10

iPad-ul din 2018 se anunță la fel de ”futurist” precum iPhone X

ACTUALITATE
iPad-ul din 2018 se anunță la fel de ”futurist” precum iPhone X

Dacă tot am avut parte în ultimele luni de o reîmprospătare a gamei de iPhone-uri din portofoliul Apple, rămâne acum să visăm la viitoarele iPad-uri.

Cum ne-au obișnuit în anii trecuți, fiecare schimbare semnificativă introdusă pe portabilele companiei ajunge în timp să se reflecte în întregul portofoliu de produse Apple. Pornind de la această premisă, este doar o chestiune de timp până când cel puțin o parte dintre particularitățile atrăgătoare din iPhone X să fie transpuse pe iPhone-uri mai ieftine și iPad-uri.

La ora actuală, tabletele de top ale companiei americane sunt iPad Pro-urile de 10,5 inci și 12,9 inci. Exceptând marginile mai subțiri de pe laterale la versiunea de 10,5 inci, acestea nu se diferențiază însă foarte mult de tabletele lansate în ultimii 4-5 ani de către Apple. Conform unei surse apropiate de subiect citate de Bloomberg, iPad-ul cu un design revoluționar va fi lansat în 2018.

Dacă speculațiile se confirmă, iPad-ul ce ar urma să fie lansat anul viitor va fi primul fără un buton principal de Home, la fel ca iPhone X. Modulul de recunoaștere facială Face ID s-ar putea de asemenea să fie transpus de telefonul de 1000 de dolari, pe o tabletă probabil la fel de scumpă. În plus, marginile infime de la smartphone-ul de top al gigantului din Cupertino ar putea ajunge și ele pe tabletă.

Deși principiul de mai sus sună foarte bine în teorie, este greu de spus dacă va fi confortabil de utilizat. În definitiv, este mult mai relaxant să faci o varietate de gesturi pe ecranul de la iPhone X pentru a înlocui butonul Home, decât pe o tabletă de trei ori mai mare. În privința ecranului, șansele sunt infime spre inexistente ca Apple să introducă panouri OLED pe tabletele companiei.

La această oră, Apple se pare că lucrează la cel puțin un iPad nou cu o diagonală a ecranului de 10,5 inci. Dacă partea de cercetare și dezvoltarea evoluează cum trebuie, ar trebui să ajungă pe piață în primăvara anului viitor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele