Noul Facebook Messenger Kids te ajută să restricționezi activitatea online a micuților

Noul Facebook Messenger Kids te ajută să restricționezi activitatea online a micuților

E greu de spus dacă întregul concept din spatele Facebook Messenger Kids este unul benefic pentru copii, dar cea mai nouă versiune vine la pachet cu o funcție utilă.

La momentul lansării, foarte mulți au fost împotriva Facebook Messenger Kids. Această aplicație de chat și teleconferință destinată copiilor mai mici de 13 ani a fost interpretată ca un drog în fază incipientă. În contextul în care vârsta minimă pentru a-ți face legal un cont de Facebook este 13 ani, cu Messenger for Kids, Facebook își formează utilizatorii de la o vârstă mult mai fragedă decât atât.

În altă ordine de idei, nu te obligă nimeni să-ți lași copilul să folosească această aplicație, dar dacă ai luat această decizie, îți va fi mult mai ușor să-i monitorizezi activitatea online. Nu va putea iniția conversații cu persoane noi fără acordul tău și, printr-un update, vei alege orele exacte între care va funcționa programul.

Oficialii Facebook au făcut eforturi semnificative pentru spăla reputația aplicației, iar noul update reprezintă un pas important în acea direcție. După ce vei instala noua variantă a programului, din poziția de părinte, vei putea restricționa cu precizie orele între care va funcționa sau nu va funcționa aplicația.

Practic, e ca și cum vei câștiga un buton de sleep. Dacă te așezi la masă, decât să te cerți cu copilul pentru că se conversează pe telefon cu un prieten, îi poți bloca aplicația. Din momentul în care ai pus programul în standby, nu va mai primi mesaje, nu va mai putea trimite și nici nu va putea iniția vreo altă formă de dialog. Va vedea doar un ecran prin care i se aduce la cunoștință că aplicația va fi din nou funcțională la o anumită oră definită de tine.

Rămâne să decizi dacă accesul la smartphone-uri și tablete de la o vârstă foarte fragedă are un impact negativ asupra dezvoltării emoționale a copilului și câștigi mai mult decât pierzi oferindu-i astfel de instrumente. Aceasta este însă o discuție pentru altă zi.facebook messenger kids update

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: