Telefonul fără margini de două ori mai ieftin decât Samsung Galaxy Note 9

Telefonul fără margini de două ori mai ieftin decât Samsung Galaxy Note 9

După ce ne-am obișnuit să vedem telefoane de 1000 de euro din cauza iPhone X sau Galaxy Note 9, zona de terminale mainstream pare mai interesantă ca niciodată, datorită unor producători precum Sharp.

Japonezii de la Sharp au evitat de câțiva ani să-și ofere terminalele atrăgătoare în Europa. În ultima perioadă însă, și-au creat un portofoliu destul de interesant pe zona de mainstream și entry-level exact pentru țările care au fost neglijate în ultimul deceniu. După Sharp Aquos C10 și B10, japonezii au dezvăluit noul Aquos D10.

În cadrul IFA 2018, Sharp Aquos D10 a ajuns în lumina reflectoarelor. Micuțul este cel mai potent din portofoliul actual al japonezilor, dar nu-și propune să se lupte de la egal la egal cu vârfuri de gamă de la Samsung, Apple, Sony, OnePlus, Huawei sau Xiaomi. Acesta este și motivul pentru care îl poți achiziționa cu aproximativ 400 de euro.

Noul smartphone este construit în jurul unui panou de 5,99 inci cu un raport de aspect de 18:9 și o rezoluție nativă de 1080 x 2160 pixeli. Are o crestătură previzibilă în partea de sus a ecranului, dar se mândrește cu un raport de 91% între suprațfa utilizabilă a panoului și partea frontală. Este important de reținut că vorbim de un LCD tradițional, în defavoarea unui OLED. Pe lângă faptul că are sticlă pe ambele părți, este important de reținut că se laudă cu Gorilla Glass 3 pe ambele părți, pentru o rezistență sporită la zgârieturi.

Partea de performanță este asigurată de un Snapdragon 630 de la Qualcomm în tandem cu 4GB RAM și o memorie expandabilă de 64GB. Micuțul este un Dual SIM cu conectivitatea NFC și Bluetooth 4.0, în timp ce încărcarea se realizează prin USB-C.

În privința abilităților de captură, are două camere principale de care poți fi mândru. Prima are 12 megapixeli cu un senzor de 1/2.56” și pixeli de 1,4um. A doua este de 13 megapixeli telephoto cu 1/3.42” și pixeli de 1um. Pentru selfie-uri vei profita de o cameră frontală de 16 megapixeli. Acumulatorul este de 2900 mAh, greutatea totală este de 165 grame, iar senzorul de amprentă de pe spate ar trebui să faciliteze procesul de autentificare.