Nokia X7 e un telefon ieftin cu personalitate puternică

Nokia X7 e un telefon ieftin cu personalitate puternică

În timp ce majoritatea pasionaților de tech urmăreau cu atenția lansarea Huawei Mate 20 Pro, finlandezii de la HMD au dezvăluit noul lor smartphone Nokia X7.

Pentru te ajuta să faci diferența între terminale create pentru piața din China și cele destinate utilizatorilor europeni, HMD are nume diferite. Recent anunțatul Nokia X7 pentru chinezi este, de fapt, Nokia 7.1 Plus pentru restul lumii.

La capitolul hardware nu sunt diferențe între gadgeturi, dar Nokia X7 nu include serviciile și aplicațiile Google care, de altfel, ar fi inutile în China.

Trecând peste acest detaliul, noul smartphone este cât se poate de arătos și are un preț mai mult decât decent, combinat cu o ramă inexistentă pe laterale și o crestătură discretă în partea de sus a ecranului.

Carcasa este realizată din aluminiu eloxat, iar spatele este acoperit cu sticlă. Este însă important de reținut că nu este suportată încărcarea wireless. În schimb, bateria îți va ajunge la 50% după 30 de minute la priză, datorită încărcătorului USB-C de 18W. Smartphone-ul este un dual SIM.

Nokia X7 este construit în jurul unui panou Full HD+ cu diagonala de 6,18 inci. Are o luminozitatea specificată de 500 de niți, un contrast de 1500:1 și poate afișa 96% din spectrul NTSC. Pentru că vorbim de un panou PureDisplay, nu doar că poate afișa conținut video HDR, dar are abilitatea de a transforma în timp real conținut SDR în HDR.

Partea de procesare este asigurată de un SoC Snapdragon 710 cu 4 GB sau 6 GB, iar variantele de stocare sunt de 64 sau 128 GB. La început, va fi disponibil doar într-o variantă preinstalată cu Android 8.1 Oreo, dar Android 9.0 Pie va fi oferit printr-o actualizare iminentă.

Nokia X7 va avea două camere principale pe spate, una de 12 megapixeli cu f/1.8 și stabilizare optică, iar a doua de 13 megapixeli cu F/2.4. Ambele vor utiliza lentile Zeiss. Selfie-urile vor arăta foarte bine datorită senzorului frontal de 20 megapixeli.

Prețurile pentru Nokia X7 vor fi un pic mai mici decât pentru Nokia X7, din cauza taxelor de import și a ratei de conversie dintr-o monedă în alta, dar ar trebuie să graviteze între 215 euro pentru modelul cu 4 GB RAM și 64 GB spațiu, până la 315 euro pentru varianta de top, cu 6GB RAM și 128GB de memorie internă. Finisajele disponibile vor fi intitulate Dark Blue, Night Red, Magic Night și Night Black.