25 apr. 2018 | 06:00

Nokia X6 este cel mai nou telefon care îți va stârni melancolia

ACTUALITATE
Nokia X6 este cel mai nou telefon care îți va stârni melancolia

În ultimele săptămâni au apărut mai multe zvonuri despre un smartphone interesant cu numele Nokia X. În realitate însă, va fi vorba de Nokia X6, o referință la un model clasic din 2009.

Cei de la HMD Global sunt foarte eficienți în a profita la maxim de puterea brandului Nokia. În doar câțiva ani, au reușit să lanseze câteva modele noi cu raport preț/performanță de invidiat și actualizări de firmware oferite la timp. În contextul în care telefoanele cu Android au o problemă majoră când vine vorba de update-uri, gestul celor de la HMD este unul lăudabil.

După ce au lansat Nokia 8 Sirocco și Nokia 3310 în ultimii doi ani, cei de la HMD se gândesc la un alt smartphone menit să-ți stârnească melancolia. Noul aparat va fi intitulat Nokia X6 și, conform speculațiilor din piață, ar trebui să aibă parte de o lansare oficială până la sfârșitul săptămânii.

La fel ca modelul original lansat în 2009, acesta este departe de a fi un vârf de gamă. În schimb, va fi un smartphone mainstream cu Android disponibil în mai multe versiuni, pentru bugete diferite. În funcție de suma pe care decizi să o investești în viitorul aparat, te vei bucura de o configurație mai mult sau mai puțin performantă. În privința amplasamentului în portofoliul de produse HMD, Nokia X6 va fi situat între Nokia 6 (2018) și Nokia 7 Plus.

Nokia X6 va fi construit în jurul unui panou de 5,8 inci cu o ramă inexistentă pe laterale și un raport de aspect de 19:9. Ca referință, majoritatea telefoanelor de top actuale, inclusiv Nokia 7 Plus, folosesc un ecran cu 18:9. Pe spate va avea două camere principale aranjate pe verticală și asistate de lentile Carl Zeiss.

În privința performanței, versiunea cu un preț de achiziție de 235 de euro va folosi un Snapdragon 636 și 6GB RAM. Modelul de 210 euro se va limita la un Helio P60 și 4GB RAM. Ambele vor rula din start Android 8.0 Oreo.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele