Nokia 8.1, lansat oficial: cât costă telefonul spectaculos al finlandezilor

Nokia 8.1, lansat oficial: cât costă telefonul spectaculos al finlandezilor

HMD și-a făcut un obicei din a lansa noi terminale întâi în China. După câteva săptămâni sau luni, același gadget ajunge în Europa și America cu un alt nume. Asta s-a întâmplat și cu Nokia 8.1.

Cel mai nou smartphone lansat de HMD sub brandul Nokia a fost anunțat ieri într-o conferință la Dubai. Gadgetul este o variantă occidentală pentru Nokia X7, lansat în urmă cu ceva timp în Asia. Diferențele dintre cele două se rezumă doar la software, deoarece telefoanele create pentru China nu vin la pachet cu servicii Google și acces la magazinul virtual Google Play Store, la fel ca ale noastre.

Din privința specificațiilor tehnice, Nokia 8.1 este construit în jurul unui panou foarte generos de 6,18 inci de tip PureDisplay IPS LCD cu o rezoluție nativă Full HD+. Crestătura din partea din față găzduiește o cameră pentru selfie-uri de 20 de megapixeli, în timp ce pe spate ai partea de două camere principale, de 12 și 13 megapixeli asistate de un sistem optic de la Zeiss cu stabilizare optică de imagine.

La interior, partea de procesare a noului Nokia 8.1 este formată dintr-un Snapdragon 710 cu 4GB RAM. Spațiul de stocare este de 64GB, dar poate fi extins cu ușurință folosind un card microSD.

Terminalul este certificat Android One, o particularitate care se reflectă în actualizări constante foarte apropiate de momentul în care le lansează Google. Inițial, va veni preinstalat cu Android Pie, dar va primi update-uri de firmware pentru cel puțin 2 ani și actualizări de securitate pentru 3 ani. Acumulatorul are 3.500 mAh și suportă încărcare rapidă la 18W.

Nokia 8.1 va fi disponibil de la mijlocul acestei luni la prețul de 400 de euro. În funcție de cum va ieși în teste, sunt șanse destul de mari ca prețul să fie justificat. Cei care își doresc unul, își pot manifesta interesul deja prin intermediul unei precomenzi în câteva colțuri ale lumii. Ceilalți trebuie să aștepte până pe 15 decembrie.

nokia_8_1_1