Cum folosești Screen Time în iOS 12 pentru a micșora timpul de utilizare la iPhone

Screen Time sau Timp de Utilizare este una dintre cele mai interesante funcții noi introduse în iOS 12. Dacă ai un iPhone sau iPad compatibil, ar fi păcate să nu navighezi un pic prin meniul respectiv pentru a-ți cuantifica dependența de mobil cu precizie elvețiană.

iOS 12 reprezintă una dintre actualizările pentru iDevice-uri pe care le-am așteptat cel mai mult. Noul sistem de operare este menit să-ți facă vechiul tău gadget, începând cu iPhone 5S și iPad Air, semnificativ mai sprinten. Pentru prima oară, un update de la Apple este benefic pentru dispozitive trecute de prima tinerețe.

Pe lângă acele particularități însă, iOS 12 include o secțiune nouă în meniul Configurări intitulată Screen Time sau Timp de Utilizare. Aceea este benefică pentru situația în care vrei să afli cât de mult timp petreci cu ochii în telefon. Care sunt principalii responsabili pentru ineficiența ta la birou sau cât de tare ar trebui să te lași de Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter sau alte rețele de socializare.

În același timp, poți defini limite diferențiale pentru perioada pe care îți permiți să o petreci în anumite aplicații sau categorii de aplicații. Ca întregul proces de restricționare să fie unul autentic, poți ruga un prieten să-ți definiească un cod de restricții de care vei avea nevoie pentru a petrece mai mult timp pe Facebook într-o zi sau mai mult timp pe WhatsApp în alta.

Pentru a vedea despre ce este vroba, intră în Settings sau Configurări la Screen Time sau Timp de Utilizare. În primul rând, trebuie să activezi funcția cu pricina din partea de sus a ecranului pentru a declanșa strângerea de statistici. După câteva zile, vei vedea de câte ori ți-ai ridicat telefonul de pe masă, câte sute de notificări ai primit sau cât timp ți-a consumat fiecare aplicație în parte.

Dacă vei face click pe una dintre aplicațiile din listă, vei putea defini limite de timp pentru perioada în care le poți folosi în fiecare zi a săptămâni. Toate modificările intră în vigoare în timp real și ar fi păcate să analizezi statisticile de câteva ori pe săptămână.

12:26 29.09.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video