OnePlus 6 trece la Android Pie înaintea Samsung sau Huawei

OnePlus 6 trece la Android Pie înaintea Samsung sau Huawei
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
11:26 24.09.2018

Posesorii de OnePlus 6 se bucură de o serie importantă de beneficii după începerea propagării noului update de software. Telefonul de top a trecut oficial la Android 9.0.

Fragmentarea platformei Android continuă să fie o problemă arzătoare în piață. Pe lângă faptul că multe dintre telefoanele lansate nu se bucură de nicio actualizare, smartphone-urile de top privilegiate fac tranziția la cea mai nouă versiune după șase luni de la lansarea de către Google.

Nu contează dacă investești aproape 1000 de euro într-un Galaxy Note 9. Telefonul de top al celor de la Samsung se comercializează cu Android 8.1, iar probabilitatea să te bucuri de Android 9.0 Pie până la finele acestei este aproape zero. Același principiu este valabil și dacă te uiți la terminale de top de la alți jucători importanți din piață. În teorie, Sony este una dintre excepțiile de la regulă.

Cu toate acestea, deși a anunțat Sony Xperia XZ3 cu Android Pie, telefonul nu a ajuns încă în magazine și ar trebui lansat pe 5 octombrie.

Ca urmare, OnePlus 6 joacă în altă ligă, iar compania OnePlus merită tot respectul pentru efortul de a aduce Android 9.0 Pie pe cel mai recent smartphone din portofoliu. În practică, OnePlus va trece la OxygenOS 9.0, sistemul propritar al chinezilor construit pe cel mai nou Android, dar cu mici modificări de interfață.

În mare parte, va fi vorba de experiența curată oferită de Google. Ca referință, versiunea anterioară a sistemului de operare preinstalată pe OnePlus 6 era intitulată OxygenOS 5.x.

Prin intermediul acestui update, OnePlus a adoptat noua interfață din Android Pie împreună cu suportul pentru cele mai noi gesturi. Noua funcție intitulată Adaptive Battery va învăța când folosești fiecare aplicație și o va închide complet când nu ai nevoie de ea pentru a spori autonomia.

Noua actualizare va include un mod mai elaborat Do Not Disturb (Nu deranjați) și Gaming Mode v3.0 pentru a preveni distragerile într-o sesiune intensă de gaming. Android Security Patch va trece la versiunea din septembrie 2018.

În mod previzibil, propagarea update-ului se va desfășura în etape, pentru a preveni probleme la scară largă. Dacă nu l-ai primit deja, așteaptă câteva zile și-l vei putea instala cu siguranță.
Android 9.0 Pie OnePlus 6

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI