Telefoanele ieftine vor deveni mult mai bune mulțumită acestui cip

Telefoanele ieftine vor deveni mult mai bune mulțumită acestui cip

Qualcomm este liderul absolut în piața globală de procesoare pentru mobile, iar noile SoC-uri mainstream vor facilita și mai mult adopția chipseturilor americane în terminale de pe întregul mapamond.

Multe dintre diferențele de funcționalitate pe care le identifici între telefoanele mainstream și cele de top sunt derivate din abilitățile procesorului de la interior de a îndeplini anumite sarcini. Tehnologia evoluează însă, iar costurile scad. Ca o consecință a acestui trend, cele mai noi procesoare anunțate de Qualcomm vor deschide porțile unor opțiuni foarte interesante pentru creatorii de smartphone-uri mainstream.

Qualcomm a anunțat noile sale procesoare entry-level și mainstream cu numele Snapdragon 429, Snapdragon 439 și Snapdragon 632. Cel mare atu al lor este derivat din aducerea suportului pentru două camere principale pe un un segment de mobile și utilizatori care nu ar fi vizat niciodată la asemenea particularități.

Cel mai sprinten dintre noile SoC-uri este octa-core-ul 632. Micuțul suportă două camere principale de 13 megapixeli și poate procesa fără probleme imagini în formatul portret sau telephoto. Este cu 40% mai sprinten decât anteriorul Snapdragon 626 de pe același segment de piață.

Asta înseamnă că poate să stea fără probleme în spatele unor filmări 4K și se pretează de minune pentru panourile FHD+. Nu lipsește suportul pentru LTE Advanced, iar procesorul grafic Adreno 506 e cu 10% mai rapid.

Octa-core-ul Snapdragon 439 și quad-core-ul 429 au un scop simplu în vedere. Sunt menite să te ajute să faci mai multe lucruri fără stres folosind cele mai ieftine terminale de pe piață. Suportă procesarea fluxului foto de la două camere principale de 8 megapixeli, dar nu sunt compatibile cu filmările 4K Ultra HD.

Comparativ cu fostele Snapdragon 430 și 425, ar trebui să fie mai sprintene cu aproximativ 20%, la același preț. Puterea de procesare grafică este sporită cu 50%. Nici unul dintre ele nu poate fi considerat foarte bun pentru plăcuta activitate de gaming. Suportul pentru trafic de date pe LTE este de asemenea prezent.

Primele telefoane cu noile procesoare anunțate de Qualcomm ar trebui să ajungă în magazine în partea a doua a cestui an.