De ce vrea Nintendo 12 milioane de dolari de la un cuplu

De ce vrea Nintendo 12 milioane de dolari de la un cuplu

Doi soți sunt nevoiți să le plătească celor de la Nintendo 12 milioane de dolari, într-o situație care nu e neapărat albă sau neagră.

Un cuplu din Arizona trebuie să plătească 12 milioane de dolari către cei de la Nintendo, sub formă de despăgubiri. Cei doi au creat site-uri de unde puteai să descarci ROM-uri piratate.

Jacob și Cristian Mathias au recunoscut că au încălcat drepturile de autor ale Nintendo cu site-urile LoveROMS.com și LoveRetro.co, adrese care au funcționat până în iulie.

Site-urile, înregistrate cu numele companiei Mathias Designs, creată de soț și soție, ofereau variante piratate ale un jocuri precum Mario Kart 64, Donkey Kong Country, Pokemon Yellow sau Super Mario World.

Ambele site-uri au fost închise când Nintendo a amenințat cu judecata. Într-un final, cei doi au ajuns să fie nevoiți să plătească 12,23 milioane de dolari. Cel mai probabil, suma a fost aleasă pentru a-i da exemplu pe cei doi, iar asta pare să fi funcționat, deoarece alte site-uri de ROM-uri au dispărut între timp.

nintendo piraterie

Dacă soții vor plăti sau nu această sumă, asta rămâne de văzut. De cele mai multe ori, astfel de cazuri se rezolvă în culise, pentru sume mult mai mici.

Pe hârtie, aceasta e o victorie importantă pentru Nintendo – cei doi soți au comis o ilegalitate pentru care sunt trași la răspundere. Practic, însă, utilizatorii care comentează această veste nu găsesc puterea de a empatiza cu compania, deoarece aceștia au nenumărate probleme în ceea ce privește oferirea de soluții legale ca alternativă viabilă pentru ceea ce fac deja fanii, doar că ilegal.

Astfel, deși Nintendo se poate lăuda cu această victorie, s-ar putea ca opinia publică să taxeze compania, așa cum s-a mai întâmplat în trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: