24 iul. 2018 | 09:32

Nikon, sub semnul disperării: ce mirrorless pregătește

VIDEO ACTUALITATE

Cei de la Sony au făcut o treabă foarte bună în ultimii ani pe zona de camere foto mirrorless de top, iar Nikon se pare că vrea să înceapă ceva similar.

În ultimii ani, gama de camere foto full-frame mirrorless de la Sony a câștigat o serie stufoasă de distincții datorită calității foarte mari a construcției și a performanțelor deosebite. Există de mult timp speculații legate de un proiect similar al celor de la Nikon și, având în vedere teaserul de mai sus, se pare că ne apropiem cu pași repezi de lansarea efectivă a unei astfel de camere „made in Japan”.

Pentru a-și promova iminentul gadget, oficialii Nikon au creat un site dedicat ce este disponibil aici. Motto-ul este afirmația In pursuit of light (În urmărirea luminii).

Numărul detaliilor oficiale referitoare la produsul efectiv este destul de mic momentan, dar tinde să fie evident că vom vorbi de o cameră destinată segmentului profesional.

Speculațiile pe marginea acestei lansări iminente au fost foarte multe în ultimile luni, iar teaserul de mai sus nu face decât să alimenteze și mai mult curiozitate fanilor. Din ce putem desprinde din umbre, camera care nu a fost dezvăluită în mod oficial până la această oră va suporta o montură pentru obiective luminoase, de format mare.

Cei de la Engadget sunt de părere că va fi vorba de lentile cu F/0.95. Un viewfinder electronic combinat cu un design ergonomic se află de asemenea pe lista cu specificații.

Noua linie de aparate foto de la Nikon este programată pentru lansare înainte de finele acestei luni și ar trebui să includă mai multe modele adresate unor bugete variate. Este posibil să vedem un vârf de gamă cu un senzor de 45-48 de megapixeli și o versiune mai ieftină cu 24 – 25 de megapixeli.

Nu va lipsi un mecanism elaborat de stabilizare pe cinci axe in-camera, mai mult de 400 de puncte de autofocus și abilitatea de captură 4K. Prețurile estimate sunt de 4000 de dolari pentru modelul de top și aproximativ 2400 de dolari pentru versiunea ”mai accesibilă”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele