Netflix și Uber ar putea fi de vină dacă te-ai îngrășat

Netflix și Uber ar putea fi de vină dacă te-ai îngrășat

Dacă te-ai îngrășat în ultima vreme și ai remarcat asta, dar n-ai un vinovat pe care să-l scoți țap ispășitor, ai putea arunca vina pe Netflix și chiar pe Uber.

Dacă în weekenduri te-ai apucat să faci binging la seriale de pe Netflix, în loc să te plimbi prin parc sau să ai alte activități care implică efort fizic, s-ar putea să fi făcut și un pic de burtă între timp. Cel puțin asta este concluzia unui sondaj Harris Poll, efectuat pentru Zaluvida.

Se pare că obiceiurile noastre din ce în ce mai sedentare nu fac altceva decât să „ne ajute” să luăm în greutate, sau cel puțin asta ne indică vreo 1.000 de profesioniști din domeniul medical și peste 1.000 de adulți din SUA. Sondajul Zuluvia cu privire la pierderea kilogramelor în plus arată că 88% din americani au făcut mai puțină mișcare și au preferat să petreacă mai mult timp în fața ecranelor.

De asemenea, 80% din respondenți aruncă vina pe serviciile de livrare de mâncare, pe cele de ride-sharing, ca Uber, sau aplicațiile de cumpărături online. Asemenea situații se răsfrâng mai mult decât pare în viața de zi cu zi. 25% din cei chestionați spun că ar prefera să nu fie fotografiați și se abțin de la a-și pune poze pe conturile de social media.

40% din adulți încearcă să scape de kilogramele în plus, dar doar 3 din 10 sunt încrezători că vor reuși. Profesioniștii spun că servicii ca UberEats nu sunt neapărat cele pe care să le preferi dacă vrei o mâncare sănătoasă, comparabilă cu ”cea de la mama de acasă”.

29% din respondenții sondajului spun că folosesc serviciile de acest fel pentru că nu au prea mult timp să gătească. 77% din medicii intervievați sunt de acord că, în prezent, e mai greu pentru oameni să fie în formă, din cauza stilului de viață.

”Descoperirile subliniază că, deși modul în care trăim s-a schimbat dramatic în ultimii 10-20 de ani, modurile în care ne ocupăm de kilogramele în plus nu s-a adaptat pe măsură”, spune dr. Frank Greenway, director medical și profesor la Pennington Biomedical Research Center, din Baton Rouge, Louisiana. Acesta adaugă că „rezultatele arată că trebuie să privim în ansamblu și să ne gândim ce strategii de pierdere a kilogramelor în plus pot să-i ajute pe oamenii care au un program aglomerat”.

Sursa: fastcompany