Recordul Netflix pentru internet îți arată unde se duc nopțile tale albe

Recordul Netflix pentru internet îți arată unde se duc nopțile tale albe

Dacă ești utilizator de Netflix, ești unul dintre milioanele de oameni care contribuie la cea mai mare rată de download de pe internet, la nivel global.

Un raport întocmit de cei de la Sandvine, o companie care se ocupă cu echipamente de rețea, sugerează că serviciul de streaming a ajuns să fie cel mai important contributor la volumul total de trafic de tipul download-ului, de pe internet.

Netflix a reușit să adune 27 de milioane de utilizatori noi doar în ultimul an, iar momentan este liderul în ceea ce privește serviciile de streaming video, cu o cotă de piață la nivel global de 26,58%. Raportul arată că streamingul video este cel mai important contributor la traficul de pe internet, urmat de browsing și de jocuri video.

În mod interesant, site-ul de filesharing Openload (folosit îndeosebi pentru distribuirea de filme porno), e înaintea unor servicii de streaming precum Hulu și HBO Go.

trafic internet netflix

Între timp, BitTorrent este lider în ceea ce privește upload-ul de pe internet, cu 22% din total, iar asta ne arată că pirateria e încă în floare, cu toate că există multe variante când vine vorba să-ți vezi filmele și serialele preferate. Poate tocmai faptul că există prea multe opțiuni duce oamenii înapoi la piraterie.

Raportul celor de la Sandvine vine și cu alte informații interesante despre internet. Spre exemplu, Instagram e rețeaua socială cu cel mai mare trafic de date, urmată de Facebook. Când vine vorba de mesaje, cea mai populară aplicație este Skype, urmată de WhatsApp. La capitolul muzică, liderul este Spotify. În ceea ce privește jocurile, cel mai mult trafic pe internet îl face League of Legends, urmat de Fortnite.

Datele obținute nu conțin și informații din China sau din India, astfel că luând în calcul aceste două țări, situația ar putea arăta diferit.