02 oct. 2018 | 17:30

Noutăți Netflix: când va fi lansat primul serial din spatele Cortinei de Fier

ACTUALITATE
Noutăți Netflix: când va fi lansat primul serial din spatele Cortinei de Fier

1983 este un thriler care spune povestea unei lumi distopice în care Cortina de Fier nu a căzut niciodată, iar Polonia este centrul unui univers care modelează viitorul întregii lumi.

La douăzeci de ani de la un atac terorist devastator care a oprit cursul eliberării Poloniei și căderea Uniunii Sovietice, Kajetan (Maciej Musiał), un student la drept și Anatol (Robert Więckiewicz), un ofițer de poliție căzut în dizgrație,descoperă o conspirație care a ținut Cortina de Fier în picioare și Polonia sub un stat polițienesc represiv.

Acum, în 2003, după două decenii de pace și prosperitate, liderii regimului adoptă un plan secret pus la cale cu un adversar din anii 1980, care va transforma radical Polonia și va afecta viața fiecărui cetățean. Descoperirea celor doi ar putea stârni o revoluție, iar cei aflați la putere vor face orice să păstreze secretul.

Serialul este regizat de către patru regizori polonezi cunoscuți precum Kasia Adamik, Olga Chajdas, Agnieszka Holland (nominalizată la Oscar în 1992 pentru Europa Europa) și Agnieszka Smoczyńska. Numele serialului duce cu gândul la celebrul roman al lui George Orwell 1984 în care vedeam o lume condusă de un regim opresiv.

Serialul a fost creat și scris de către Joshua Long și va fi produs pentru Netflix de către The Kennedy/Marsahll Company și The House Media Company.

Frank Marshall (Jurassic World, Jason Bourne) și Robert Zotnowski (House of Cards) vor fi producători executivi alături de producătorii polonezzi Andrzej Besztak, Maciej Musiał și Agnieszka Holland.

Serialul 1983 va avea opt episoade și il vei putea vedea pe platforma de streaming de pe 30 noiembrie 2018. De asemenea, acestă producție reprezintă și debutul primului serial Netflix din Estul Europei.

Poate în curând vom vedea și un serial românesc pe platforma de streaming, mai ales în condițiile în care Uniunea Europeană obligă Netflix să arate mai mult conținut european, local utilizatorilor de pe bătrânul continent.