Netflix stârnește un scandal, că l-a făcut pe Barack Obama vedetă

Netflix stârnește un scandal, că l-a făcut pe Barack Obama vedetă

Fostul președinte american Barack Obama și soția lui Michelle Obama au încheiat un acord cu Netlfix pentru a produce seriale TV și filme, iar reacțiile conservatoare împotriva platformei de streaming au început deja să apară.

Cu toate că mai multe surse au declarat că este puțin probabil ca programele Netflix să fie partizane, există o mulțime de oameni care nu cred asta și care s-au folosit de rețelele sociale pentru a-și exprima nemulțumirea față de aceste vești. Unii dintre ei amenință că vor să-și anuleze abonamentele Netflix.

Aceasta nu este prima data când cei de la Netflix se confruntă cu astfel de reacții conservatoare. În martie, ambasadoarea ONU, Susan Rice, a fost chemată în consiliul de administrație al Netflix. Atunci, unii abonați au fost indignați din cauza declarațiilor inexacte pe care Rice le-a făcut în 2012, după atacul asupra consulatului american din Benghazi, Libia.

De asemenea, directorul executiv al Netflix, Reed Hastings, a fost critic și și-a arătat nemulțumirea față de președintele american Donald Trump. În timpul campaniei prezidențiale din 2016, Hastings era susținătorul lui Hilary Clinton. „Trump ar distruge multe din lucrurile grozave pe care America le are”, declara acesta în timpul campaniei.

Despre Clinton, Hastings spunea că este liderul puternic de care americanii au nevoie și spera ca Trump să nu câștige cursa electorală.

Netflix a anunțat recent că soții Obama au încheiat un acord pentru a produce filme și serii pentru platforma lor. De asemenea, acordul ar putea să includă și câteva documentare despre viața acestora.

„Sperăm să cultivăm și să ajutăm să se afirme vocile unor talente, sursele de creativitate și inspirație care promovează o mai amplă empatie și o mai bună înțelegere între popoare”, a declarat Barack Obama.

Potrivit New York Times, câțiva prieteni apropiați ai soților Obama au declarat că aceștia nu intenționează să se folosească de platforma de streaming pentru a-l critica pe Donald Trump.