Netflix plănuiește o schimbare majoră și mărirea prețului

Netflix plănuiește o schimbare majoră și mărirea prețului

Netflix este cel mai popular serviciu de streaming de pe mapamond la această oră, cu abonați în peste 120 de țări. Din păcate, se pare că va mări prețul.

Netflix are deja o vechime destul de mare pe piață și se bucură de o creștere constantă a numărului de abonați. Aceasta se datorează atât conținutului de foarte bună calitate, cât și diversității serialelor și filmelor oferite.

De câțiva ani, au început să fie oferite și foarte multe seriale în alte limbi străine decât engleză, iar acest detaliu a facilitat adopția într-un număr și mai mare de teritorii.

Pe de o parte, accesul la Netflix nu este foarte scump, iar americanii au fost foarte rezervați când vine vorba de creșterea prețului la abonament. În plus, din momentul în care te abonezi, ai siguranța că pe parcursul următorului an vei fi imun la creșterea abonamentului.

Pentru că au însă nevoie de bani pentru finanțarea numărului sporit de producții originale, se pare că oficialii serviciului de streaming iau foarte în serios mărirea tarifului sau introducerea unui nou format de abonament.

Conform celor de la TuttoAndroid, care au imortalizat captura de ecran de mai jos, unii utilizatori au început să descopere că, pe lângă basic, standard și premium, au acces la un abonament nou. Acesta din urmă este intitulat Ultra și, în funcție de unde te afli, poate fi 16,99 euro sau 19,99 euro.

„Testăm constant noi opțiuni pentru Netflix și aceste teste variază ca durată. În acest caz, testăm niveluri diferite de prețuri și funcționalități ca să înțelegem mai bine cum clienții noștri valorifică Netflix. Nu toată lumea va vedea acest test și s-ar putea ca anumite elemente să nu ajungă niciodată în variantă finală pentru clienții noștri“, au declarat reprezentanți Netflix pentru PLAYTECH.

[readmore]

În același timp, abonamentul Premium se menține la 13,99 euro și îți oferă în continuare acces la vizionări Ultra HD pe un număr de maxim patru ecrane simultan. Din câte se pare, cel mai scump abonament oferă în plus doar accesul la conținut HDR sau High Dynamic Range.

Un purtător de cuvânt al Netflix a confirmat pentru CNET experimentul și a afirmat că este menit să faciliteze o mai bună înțelegere a modului în care abonații apreciază serviciul online. Momentan, nu se știe dacă modificările de preț vor fi permanente.

 

netflix-ultra-plan

Citește și: