Netflix „fură” de la Instagram, ca să găsești mai ușor filme bune pe mobil

Netflix

Netflix a început propagarea unei noi actualizări pentru aplicația de mobil. Aceasta esta inspirată de Snapchat sau Instastories, în funcție de rețeaua socială preferată.

În ziua de azi, a devenit din ce în ce mai dificil să ții evidența vizavi de cine a împrumutat de la cine o funcție într-o aplicație software sau rețea de socializare. Important este că utilizatorii ajung să fie beneficiarii unor actualizări utile. Când vine însă vorba de conceptul de clipuri scurte optimizate pentru mobil, pe înălțimea ecranului, cei de la Snapchat le-au implementat prima oară.

Ulterior, și-au găsit loc pe Instagram, Facebook sau WhatsApp.

De această dată, se pare că a venit rândul celor de la Netflix să ia o pagină din manualul rețelelor de socializare pentru realizarea unor clipuri de preview pentru filmele și serialele de pe platformă. Din totdeauna au existat trailere pentru multe dintre filmele de pe Netflix, dar acelea nu se pretau atât de bine pentru ecranul unui smartphone modern. În plus, pentru că nu mai avem răbdare să ne uităm la un trailer de două, trei minute, trebuia creat un nou format de secvențe video care să-ți trezească interesul.

Soluția la toate problemele a venit sub forma unei actualizări aduse aplicației de mobil pentru Netflix. În contextul în care din ce în ce mai mult conținut video este vizionat pe smartphone, decizia companiei americane este una foarte inspirată. ”Ani de teste ne-au arătat clar că preview-urile video ajută utilizatorii noștri să navigheze mai puțin și să descopere conținut nou mai rapid.”

Noile preview-uri video introduse pe Netflix au 30 de secunde, sunt oferite în format vertical și poți foarte ușor să sari de la unul la altul cu un simplu swipe. În teorie, este vorba de un slideshow video, la fel ca la Instastory sau la Facebook Videos. Dacă nu apeși pe nimic, vei fi plimbat printr-o serie stufoasă de teasere de 30 de secunde pentru filmele și seriale pe care nu le-ai văzut. Ca totul să funcționeze cât se poate de lin, respective secvențe video vor fi optimizate pentru încărcare rapidă.

Noua funcție de preview în aplicația Netflix pentru mobile ar trebui să fie deja disponibilă pentru utilizatorii de iPhone, urmând să-și facă simțită prezența în curând și pe terminalele cu Android.

Citește și: