NASA îți arată Pământul așa cum nu prea ai ocazia să-l vezi

NASA îți arată Pământul așa cum nu prea ai ocazia să-l vezi
Sursa foto: mikezmac.blog

Toată lumea care a fost atentă la știri în ultima perioadă știe că partea de vest a Statelor Unite a trecut printr-un sezon teribil plin de incendii. NASA a profitat de ocazie și îți oferă o imagine spectaculoasă în care poți observa furia naturii.

O mare parte a statului Colorado a fost înghițit de flăcări, adesea din cauza neglijenței oamenilor care în timp ce campau, făceau focuri, în ciuda interdicțiilor sau a celor care aruncau țigări aprinse pe geamurile mașinilor.

De asemenea, și California a suferit din cauza incendiilor în vara aceasta. Situația a fost ceva mai dificilă în Colorado, unde fumul a fost atât de greu, încât au fost emise avertizări cu privire la calitatea aerului, iar pentru câteva zile localnicilor le-a fost greu să vadă munții aflați la o distanță de doar câțiva kilometri.

Imaginea surprinsă de NASA este o reprezentare colorată a fumului, prafului și a altor aerosoli care se află în atmosfera din jurul planetei. Culoarea portocalie care acoperă o mare parte din vestul Statelor Unite reprezintă fumul produs de acele incendii.

Imaginea a fost creată prin combinarea datelor obținute de la senzorii sateliților care orbitează Pământul. De asemenea, au fost colectate date de la senzorii amplasați la sol.

Unii dintre norii de praf din imagine sunt rezultatul unor fenomene meteorologice, cum ar fi uraganul Lane și taifunurile de pe coasta Japoniei. În același timp, putem vedea cum fumul greu produs de incendiile din Statele Unite a reușit să se răspândească peste ocean.

Legenda imaginii ne spune că portocaliul este corespondentul carbonului, movul este praful, iar zonele alb-albastre sunt sarea de mare. Imaginea înfățișează condițiile surprinse pe data de 23 august.

Citește și: