04 dec. 2018 | 19:25

NASA confirmă că extratereștrii ne-au vizitat deja, dar e un motiv pentru care nu i-ai văzut

ACTUALITATE
NASA confirmă că extratereștrii ne-au vizitat deja, dar e un motiv pentru care nu i-ai văzut

NASA a confirmat că extratereștri există și că s-ar putea să ne fi și vizitat, doar că s-ar putea să nu arate așa cum ai crede, așa că ți-au scăpat din vedere.

Nu pot spune dacă NASA încearcă să-și facă reclamă sau chiar vrea să scoată în evidență o teorie la care întreaga umanitate ar trebui să fie atentă, dar ideea despre viața extraterestră a fost mereu prezentă printre oamenii de știință din domeniu.

Confirmarea unei posibile vizite a extratereștrilor vine de la profesorul Silvano P. Colombano, expert în domeniul OZN-urilor și în identificarea vieții extraterestre din cadrul NASA.

El atrage atenția asupra faptului că dacă vrem să găsim extratereștri, s-ar putea să nu ne uităm unde trebuie. Nu se referă la faptul că ar trebui să privim spre un punct anume, ci că e nevoie de o nouă perspectivă din care să ne raportăm la o posibilă viață extraterestră.

Încă de când umanitatea a născocit această idee, toți și-au imaginat că am putea să fim contactați de extratereștri de statura noastră sau mai mari și, de regulă, mai evoluate decât noi.

Astfel de așteptări s-ar putea să ne dezamăgească. Colombiano este de părere că e posibil să fi fost deja vizitați de ființe extraterestre, doar că ele sunt prea mici și evoluate pentru a le identifica atât de ușor.

Cu toate că teoria lui este greu de crezut, trebuie să fii atent la nuanțele gândirii sale. Dacă mai faci parte și dintre sceptici și crezi că NASA ne ascunde multe secrete, atunci, deja începi să privești altfel viața extraterestră.

Profesorul nu se referă la microorganisme venite din spațiu în mod involuntar prin meteoriți și alte corpuri cerești. El are în vedere ființe inteligente, poate chiar mai evoluate decât noi, capabile de călătorii interstelare.

Deși omului îi place să creadă despre el că e cea mai deșteaptă ființă din univers, trebuie să ținem cont că umanitatea este relativ tânără. Omenirea și-a început dezvoltarea tehnologică abia în urmă cu 10.000 de ani. Mă refer la confecționarea primelor unelte și obiecte primitive, care și ele semnifică evoluția intelectului uman. Totul a început cu inventarea primelor cuțite din piatră și a roții, până ce s-a ajuns azi la computere și megaconstrucții.

Apoi, abia în urmă cu 500 de ani am început să folosim metodologia științifică pentru a cunoaște lumea. Prin urmare, nu trebuie să-ți imaginezi că suntem atât de deștepți pe cât ne-am crede, chiar dacă secolul trecut omul a pășit pe Lună, iar azi, e capabil să trimită în spațiu sonde de cercetare a Soarelui.

Umanitatea mai are nevoie de câteva mii, poate chiar zeci de mii de ani, până ce va putea spune despre sine că e capabilă să identifice orice fel de civilizație extraterestră. Noi nu putem spune despre noi decât că suntem avansați în raport cu celelalte reprezentante ale regnului animal și ale regnului vegetal. Dar, ce dorește omul? Să fie avansat în raport cu un porc sau un cățel sau în raport cu alte (posibile) ființe extraterestre rivale?