15 aug. 2018 | 11:30

Motorola pregătește un nou telefon cu un design mult prea familiar

ACTUALITATE
Motorola pregătește un nou telefon cu un design mult prea familiar

Noul model de smartphone pregătit de Motorola, P30, a ajuns pe internet, iar asemănarea cu iPhone X este uluitoare. Nici măcar nu s-au chinuit să-l facă puțin altfel.

În urmă cu câteva luni, pe internet au apărut poze cu un telefon Motorola, care se credea a fi Motorola One Power, care avea ecranul crestat și un sistem dual de cameră pe spate, amplasat pe verticală. Se pare că defapt acel telefon ar fi Moto P30.

Potrivit imaginilor cu noul Motorola P30, obținute de AndroidPure, telefonul arată identic cu smartphone-ul Apple lansat anul trecut. Indiferent din ce unghi o să privești acest telefon, asemănările sunt izbitoare.

Același ecran până în margini, cu o crestătură în partea de sus, pe spate sistemul de camere pe verticală, chiar și culorile sunt la fel ca la iPhone X (spate alb din sticlă și pe ecran culorile curcubeului), dar ceea ce Motorola aduce în plus este un senzor de amprentă amplasat pe spate.

Într-o încercare de a demonstra că poate copia de la cei mai buni, cei de la Motorola s-au asigurat să pună logo-ul pe spate și numele Motorola pe ecranul din fața, în partea de jos.

Ca specificații tehnice avem de-a face cu un telefon Android destul de performant. P30 are o diagonală de 6,2 inci cu un raport de aspect de 19:9, 6 GB memorie RAM, un spațiu de stocare de 64 GB sau de 128 GB, o baterie de 3.000 mAh, iar procesorul este unul cu opt nuclee. Pentru cameră vom avea una de 16 megpixeli alături de un alt senzor foto de 5 megapixeli, iar în față vom avea una de 12 megapixeli, toate cu o deschidere a diafragmei de f/1.8.

Nu știm exact când va fi anunțat oficial sau cât va costa, dar este evident că Moto cu acest telefon se îndepărtează de gama de telefoane Moto cu care s-a consacrat și încearcă să-i atragă pe cei care ar vrea un telefon cu design-ul iPhone-ului X, dar să fie ceva mai ieftin.