Singurul motiv pentru care ai vrea să schimbi Google Chrome cu Edge

Singurul motiv pentru care ai vrea să schimbi Google Chrome cu Edge

Browserul Google Chrome este preferat de majoriatatea celor care intră pe internet, indiferent dacă o fac de pe un laptop, desktop sau smartphone. Totuși, Microsoft Edge ar putea deveni mult mai atractiv în viitor.

Microsoft Edge nu este un browser prost, însă foarte multă lume încă folosește Chrome din obișnuință sau pentru că utilizatorul a ajuns dependent de Chrome pentru parolele la conturi, adrese salvate și așa mai departe.

Cei de la Microsoft au îmbunătățit versiunea de mobil a browserului Edge și ar fi păcat dacă nu ai încerca-o, măcar pentru un timp scurt. Nu de alta, dar te scapă de unele dintre cele mai supărătoare reclame de pe internet și nimic nu este mai enervant în online decât o serie de bannere sau clipuri pe care nu le poți evita.

Edge dispune de un adblocker, iar cine va dori să blocheze reclamele va trebui doar să selecteze asta în setările aplicației. Browserul a fost lansat anul trecut pentru iOS și Android, iar rata de adopție a acestuia a fost mică. Sigur se va schimba asta în curând dacă blocarea reclamelor va funcționa cum trebuie.

Sigur, și alte browsere suporta blocarea reclamelor cu ajutorul unor terți, însă Edge a lucrat cu Adblock Plus pentru ca opțiunea să fie integrată în browser, fără să fie nevoie să instalezi altceva. Sigur, ai putea încerca și Firefox Focus.

Această realizare a Microsoft ar putea atrage utilizatorii de internet care în acest moment folosesc alte browsere și ar putea ajuta Microsoft să colonizeze Android, în același mod în care a făcut-o Google pe Windows cu Chrome.

AdBlock Plus este cel mai popular filtru de reclame online și este servit sub formă de extensie pentru majoritatea browserelor din piață. Conform celor mai recente statistici, creatorii săi se laudă cu aproximativ 100 de milioane de instalări.

Citește și: