Eroarea Windows 10 care blochează Chrome arată nepăsarea Microsoft

Eroarea Windows 10 care blochează Chrome arată nepăsarea Microsoft

Windows 10 a primit o actualizare importantă. Odată cu ea îți distruge experiența de utilizare, dacă folosești Google Chrome. Iată ce soluții ai ca să eviți asta.

Windows 10 a primit actualizare April 2018 Update, care aduce câteva opțiuni utile și o mare durere de cap. Dacă folosești Google Chrome, foarte probabil te vei trezi frecvent în fața unui ecran albastru. Asta după ce browserul îngheață din senin. Din ecranul albastru nu mai ajungi nicăieri, doar dacă dai restart.

Am trecut prin aceste etape pas cu pas în ultimele trei zile, imediat după ce am actualizat la Windows 10 April 2018 Update. Opțiunile pe care speram să le primesc și să mă bucur de ele puteau lipsi cu desăvârșire, dar să nu fie probleme. Microsoft nu s-a putut achita de asta.

Ca să înțelegi de ce Microsoft e de vină, Windows 10 are o bază consistentă de oameni care testează fiecare versiune. E un program deschis oricui vrea să încerce. Tocmai problemele cu blue screen din timpul testelor a făcut ca această actualizare să fie amânată.

Chiar și așa, tocmai Chrome a ajuns să fie sursa problemelor. Că îi place companiei Microsoft sau nu, e cel mai popular browser și, statistic, e de așteptat ca mulți utilizatori să îl folosească. Dacă ești în situația în care ajungi în fața ecranului albastru mult prea des, ai avea câteva șanse de rezolvare.

  • Poți încerca o comandă rapidă pe PC: tastele Windows + Ctrl + Shift + B.
  • Pe laptop, poți închide și redeschide capacul laptopului.
  • Pe tabletă, poți încerca să apeși simultan pe tastele de volum.

Dacă treci prin etapele de mai sus, nu ai nicio garanție că rezolvi fără un restart. Până acum, doar asta a fost soluția care a funcționat pentru mine. Totuși, mai e ceva ce poți face.

Poți renunța la Chrome o perioadă, să treci pe Firefox sau alt browser, și după ce vine rezolvarea să revii. Microsoft susține că lucrează la o rezolvare și, foarte probabil, o va livra pe 8 mai. Până atunci, dacă nu vrei să-ți distrugi laptopul sau PC-ul de nervi, mai bine eviți.