Neoficial, modul portret de la Google Pixel 2 funcționează pe orice Android

Neoficial, modul portret de la Google Pixel 2 funcționează pe orice Android

Mulți consideră că telefonul Google Pixel 2 are cea mai bună cameră, iar dacă ai un smartphone cu Android Oreo poți și tu să profiți de acea ”magie”.

Majoritea telefoanelor de top actuale incorporează două camere principale pe spate. Scopul acestora este de a genera o separație între subiect și fundal, atunci când realizezi fotografii de portret. Impactul vizual al acestui mecanism este spectaculos și se apropie destul de mult de experiența de care ai parte în cazul utilizării unui DSLR de 2-3 ori mai scump decât telefonul cu pricina. Partea fascinantă este că cei de la Google au reușit să realizeze același efect cu o singură cameră principală și o serie algoritmi software integrați în aplicația nativă de captură de pe Google Pixel 2.

Imaginea de mai sus este doar un exemplu al abilităților fantastice de captură. O simplă căutare pe Google relevă dovezi și mai spectaculoase. În contextul în care o parte importantă a acestor calități vine din software, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că mai mulți internauți de pe XDA Developers și-au făcut un scop în viață din portarea aplicației de captură și în special a funcției Portrait Mode de pe Pixel 2 pe alte dispozitive cu Android. Nu a durat mult și câțiva membrii seniori ai faimosului forum și-au atins ținta.

Charles_I, același individ care în trecut a portat câteva versiuni de Google Camera pe alte câteva dispozitive, a reușit să porteze modul portret de pe Pixel 2 pe Nexus 5X, Nexus 6P, prima generație de Pixel și Pixel XL. Acest artificiu a fost posibil prin realizarea unei aplicații terțe de captură doar cu acest scop. Mai mult detalii despre acel proiect se găsesc aici.

În urmă cu câteva zile, Arnova8G2 a dus întregul concept la un cu totul alt nivel când a reușit să facă acea aplicație de captură cu Portrait Mode compatibilă cu Xiaomi, OnePlus, Moto G5s Plus și cam orice alt smartphone, cu condiția să ruleze Android Oreo. Din păcate, artificiile software folosite de Google la Google Pixel 2 sunt ancorate prea mult în cel mai nou sistem de operare Android ca să funcționeze și pe Nougat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: