18 dec. 2017 | 18:30

Android 8.1 supără utilizatorii care și-au luat Google Pixel 2 XL

ACTUALITATE
Android 8.1 supără utilizatorii care și-au luat Google Pixel 2 XL

Android 8.1 nu a fost lansat de foarte mult timp, dar reușește deja să frustreze utilizatorii de Google Pixel 2 XL care și l-au instalat.

În mod uzual, fiecare utilizator al unui smartphone cu Android aleargă cu entuzism după cele mai recente versiuni ale sistemului de operare. Din păcate, de fiecare dată, respectivul firmware este disponibil în prima fază de propagare doar posesorilor de smartphone-uri Nexus și Pixel, respectiv Pixel 2 în variantă standard și XL. Având în vedere bug-urile supărătoare descoperite în Android 8.1 pe acele gadgeturi, aceasta tinde să fie una dintre situațiile în care ai avut noroc că dacă nu ți-a ajuns pe smartphone.

În urmă cu câteva zile, detaliam faptul că mai mulți utilizatori de dispozitive Google au început să se plângă de faptul că multi-touch-ul nu mai răspunde cum ar fi trebuit. După ce și-au instsalat Android 8.1, și-au dat seama că nu mai pot executa pe ecranul de la telefon nici un gest cu mai mult de un deget. Câțiva mai curajoși și-au reinstalat vechea versiune de firmware și li s-a confirmat că problema a fost cauzată cu siguranță de Google și al său Android 8.1.

După problema cu ecranul sensibil la atingere, mai mulți posesorii de Google Pixel 2 XL au început să se plângă pe forumul oficial al companiei din cauza ineficienței senzorului de amprentă. După ce și-au instalat actualizarea de Android 8.1, și-au dat seama că cititorul de amprentă a devenit semnificativ mai lent în a te autentifica pe aparat.

Numărul celor care sunt dezamăgiți de sensibilitatea și viteza senzorului de amprentă de la Pixel 2 XL este surprinzător de mare. Din păcate, până la această oră, nici un oficial Google nu a făcut o promisiune vizavi de o actualizare care să o rezolve situația. Soluția temporară pentru cei care suferă de problemă este să activeze din setări funcția always-on la ecran.

Deși consumă un pic mai multă energie electrică, într-un mod surprinzător, remediază și problema senzorului de amprentă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele