03 iul. 2018 | 12:23

Cine ar putea produce modemurile 5G pentru iPhone

ACTUALITATE
Cine ar putea produce modemurile 5G pentru iPhone

Nu foarte multe companii vor fi capabile să producă modemuri 5G în fază inițială, dar Apple ar putea avea un as în mânecă.

Apple va avea nevoie de un producător de modemuri 5G, mai ales că momentul apariției primelor rețele de acest fel nu mai e deloc departe. Samsung va reuși, probabil, să-și producă propriile modemuri pentru telefoane, alături de cele care vor fi oferite de Qualcomm, însă americanii s-ar putea orienta către MediaTek.

Compania va oferi cipuri wireless pentru boxele HomePod, produse de Apple, iar în cadrul acestui proces, va fi evaluată și capacitatea companiei de a produce modemuri 5G pentru iPhone-uri. Asta sugerează că Apple ar avea de gând să schimbe eventualul furnizor.

Modemul Helio M70 de la MediaTek va ajunge pe piață cu șase luni înainte de vreme și va putea oferi viteze de până la 5 Gbps pe rețelele 5G. La fel ca cipurile din seria A de la Apple, acesta e produs de TSMC cu ajutorul procesului de fabricație pe 7 nm. Asta înseamnă că eficiența energetică și performanța s-ar putea apropia de cele oferite de Samsung și Qualcomm.

Cei de la MediaTek sunt cunoscuți pentru componentele oferite telefoanelor ieftine, astfel că schimbarea ar fi una imensă atât pentru ei, cât și pentru Apple. Huawei, una din puținele alternative pe care le-ar avea gigantul din Cupertino, se confruntă cu embargouri în SUA și nu numai.

MediaTek are o sarcină dificilă dacă vrea să fie furnizorul celor de la Apple. Întâi, vor trebui să facă treabă cu HomePods, apoi vor trebui să discute planul pentru modemurile 5G, iar în final, trebuie să arate că sunt în stare să furnizeze milioanele de modemuri necesare pentru lansarea telefoanelor.