MediaTek relansează procesoarele cu zece nuclee în variantă îmbunătățită

MediaTek relansează procesoarele cu zece nuclee în variantă îmbunătățită

MediaTek nu a avut succesul pe care îl aștepta cu procesoarele cu procesoarele cu 10 nuclee, dar pregătește o revenire.

Helio X20 și X25 au fost primele cipuri cu 10 nuclee lansate de MediaTek, în 2016, dar nu au reușit să înregistreze un mare succes. Cu toate acestea, compania nu este gata să renunțe la acest design.

Helio X30 se relansează cu aceeași arhitectură cu 10 nuclee și va intra în producție de masă cât mai curând, astfel încât primele dispozitive care se vor baza pe asemenea procesoare să fie disponibile începând cu al doilea trimestru al acestui an.

Procesorul reprezintă un pas important pentru companie, având în vedere că este primul de acest fel produs folosind tehnologia de fabricație pe noduri de 10nm. Astfel, MediaTek își asigură un loc alături de Qualcomm, care are Snapdragon 835, și de Samsung, care are Exynos 8895, scrie engadget.com.

Designul procesorului creat de MediaTek este destul de interesant. Astfel, acesta beneficiază de o arhitectură Tri-Cluster, care se bazează în primul rând pe două nuclee puternice Cortex-A73, care rulează la 2,5GHz. Apoi, urmează patru nuclee mid-range Cortex-A53, care rulează la 2,2GHz, dar și alte patru nuclee Cortex-A35, care rulează la 1,9GHz și care sunt create pentru o autonomie a bateriei mai mare.

De asemenea, procesorul include și o placă video PowerVR Series7XT Plus, de 800Mhz, care este de 2,4 ori mai puternică decât placa video folosită pe vechiul procesor X20.

Noul procesor oferă un modem Cat 10 LTE, care oferă viteze de download de până șa 450Mbps. Cu toate că nu sună la fel de impresionant precum conexiunile Gigabit oferite de Samsung și Qualcomm, nici nu or să fie prea multe situațiile în care vei putea atinge astfel de viteze în mod constant.

Având în vedere că Helio X30 este primul procesor de la MediaTek care folosește tehnologia de fabricație pe 10nm, rămâne de văzut dacă vor avea succes prin adoptarea noului standard.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: