Cum activezi modul întunecat în Firefox fără extensii sau alte programe

Cum activezi modul întunecat în Firefox fără extensii sau alte programe

Pentru situația în care vrei să-ți protejezi ochii și petreci foarte mult timp în condiții de lumină scăzută, ar fi bine să știi cum activezi modul întunecat în Firefox.

Cea mai nouă versiune de Windows 10 și iminentul macOS Mojave vor include o temă întunecată pentru a-ți proteja ochii și pentru a facilita somnolența pe timp de seară. Sistemele de operare pentru mobile încorporează un sistem de ajustare a temperaturii de culoare afișate pe ecran după o anumită oră cu același scop nobil.

În ultimii ani, au apărut tot mai multe studii care confirmă că expunerea la o lumină puternică rece pe timp de seară influențează negativ secreția melatoninei, hormonul somnului.

Dacă ai trăit vreodată cu impresia că este mai reconfortant pentru ochii să citești text alb pe un fond negru, să știi că ai avut dreptate.

Din acest motiv, ar fi benefic pentru tine să înveți cum activezi modul întunecat în Firefox. De ceva timp, cei de la Mozilla au implementat nativ această temă, deși nu trebuie decât să te asiguri că rulezi cea mai recentă versiune a browserului pentru a profita de funcțiile pe care le voi detalia mai jos.

În cazul în care butoanele cu pricina lipsesc, descarcă manual cea mai nouă variantă de Firefox de la adresa getfirefox.com.

Pentru a schimba tema pe care o folosești în Firefox, ai câteva opțiuni native. Acestea sunt disponibile din meniul principal al browserului din dreapta sus. Fă un click pe cele trei liniuțe și intră la secțiunea Add-ons.

În noua fereastră, în partea stângă, fă un tap pe pensulă pentru a vedea temele pe care le ai la dispoziție. De aici, te interesează Dark. Apasă pe Enable în dreapta numelui respectiv.

Tema ar trebui să intre în vigoare în timp real, fără repornirea browserului. În caz de nevoie, tot de aici o și dezactivezi.

Ca idee, în cazul în care ești autentificat în Firefox, setările tale se sincronizează pe toate dispozitivele pe care folosești același nume și parolă, inclusiv tema aplicată mai sus.

Citește și: