23 iun. 2018 | 07:00

Cum aplici o temă întunecată pe orice site de pe internet

ACTUALITATE
Cum aplici o temă întunecată pe orice site de pe internet

Majoritatea site-urilor pe care le vizitezi îți afișează conținutul în formatul tradițional de ziar, cu negru pe alb. Există însă o soluție eficientă prin care poți aplica o temă întunecată în fiecare colț al internetului.

În ultimii ani, au apărut mai multe studii referitoare la beneficiile unui ecran întunecat și a unor culori închise pe timpul nopții. Tot mai multe sisteme de operare incorporează mecanisme care să te ajute să atenuezi automat volumul de ”lumină albastră” la care te expui pe parcursul serii.

Până și în aplicația YouTube de pe mobil sau în site-ul web poți aplica o temă întunecată pentru bine ochilor tăi și pentru a facilita odihna. Nu de alta, dar dacă ești expus pentru perioade îndelungate la o lumină rece, mai ales pe parcursul serii, probabilitatea să adormi în condiții optime este foarte mică.

Pornind de la acest set de circumstanțe, am făcut un efort pentru a aplica teme întunecate pe majoritatea site-urilor pe care le accesez în mod regulat. Am găsit soluții eficiente pentru YouTube sau Facebook, dar mi-am dorit un sistem universal valabil care să implice o intervenție minimă din partea mea și, pur și simplu, să funcționeze.

După numeroase experimente nereușite, soluția găsită poartă numele de Dark Reader și este o extensie de browser care funcționează la fel de bine pe Chrome sau Firefox.  La fel ca orice altă extensie, instalarea este una cât se poate de facilă și durează doar câteva secunde.

[readmore]

După ce ți-ai instalat Dark Reader pe laptop sau desktop, în colțul din dreapta sus al ferestrei de navigare, vei avea un buton suplimentar. În plus, toate paginile pe care le deschizi vor avea culorile inversate.

În principiu, ar trebui să ai parte de o experiență de navigare pe internet mai odihnitoare, dar dacă te-ai răzgândit, poți face în orice moment un click în dreapta sus și poți dezactiva extensia. Are și o combinație de butoane dedicată în acest sens. Pe Mac este Alt + Shift + D. Probabil, pe Windows este la fel.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele