28 nov. 2018 | 08:36

Minecraft ajunge pe Netflix într-un film interactiv ca un joc fără consolă

VIDEO ACTUALITATE

În cazul în care exista o platformă pe care nu te puteai bucura de Minecraft, vei fi fericit să afli că personajele pixelate ale jocului video vor ajunge pe Netflix într-un format interactiv foarte apropiat de un joc.

Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri video din toate timpurile și este disponibil într-o multitudine de variante. Deși a fost lansat inițial pe PC, acum îl poți juca pe telefon, tabletă și aproape orice consolă.

Interesul pentru acest titlu a fost atât de mare, încât cei de la Telltale Games au lansat o poveste episodică în același univers pixelat. Creația respectivă a fost intitulată Minecraft: Story Mode.

În prima parte a acestui an, oficialii Netflix au anunțat că o versiune interactivă a jocului Minecraft: Story Mode va fi disponibilă pe platforma de streaming. Dintr-un punct de vedere, tranziția îndrăgitului serviciu de streaming către experiențe de gaming este un pic ciudată. Pe de altă parte însă, Netflix a încercat încă de la început să fie o sursă de divertisment disponibilă într-o varietate semnificativă de formate.

După câteva trailere și speculații, începând de astăzi, Minecraft este disponibil pe Netflix. Îl poți vedea și, într-o oarecare măsură, te poți juca. Nu este un joc complet și nici nu-și propune să fie, dar elementele interactive te vor ajuta să simți că faci parte din poveste mai mult decât în cazul oricărui alt film disponibil pentru streaming.

În cazul în care te-ai mai jucat în trecut vreun titlul dezvoltat de Telltale Games, Minecraft pe Netflix va oferi aceeași experiență. Practic, te confrunți cu un film a cărui evoluție o definești prin alegerile tale.

În funcție de o decizie sau alta, vei putea vedea o altă scenă în continuare. Din păcate, pentru că filmul de pe Netflix a fost dezvoltat de Telltale Games și studioul respectiv nu mai există, este foarte improbabil să vedem un al doilea sezon.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele