Motivul pentru care femeile au mai multe migrene decât bărbații

Motivul pentru care femeile au mai multe migrene decât bărbații

Nu cred că există om în viață pe care nu l-a încercat o migrenă enervantă. Cu toate acestea, oamenii de știință au observat că, în medie, femeile sunt mult mai afectate de acestă „bucurie” decât bărbații. Acum, un studiu îți explică și care este cauza.

Cercetarea arată că o proteină din creier ar fi vinovată pentru aceste migrene insuportabile. Studiul a fost prezentat la Amercian Society for Biochemistry and Molecular Biology meeting din San Diego.

Proteina se numește NHE1, iar studiul sugerează că fluctuațiile estrogenului ar putea inhiba această proteină. În cele din urmă, asta duce la creșterea ratei migrenelor la femei.

Cercetătorii spun că din cele 38 de milioane de americani care au migrene, 28 de milioane sunt femei. Iar 18% din ele suferă de această condiție, potrivit unui studiu realizat în Europa și America de Nord.

În plus, femeile suferă de migrene severe și dese, din cauză că nu răspund la medicația standard. Emily Galloway este de părere că acest lucru se întâmplă, pentru că experimentele și studiile despre migrene au fost efectuate pe animale de sex masculin.

Studiul a analizat șoareci de ambele sexe și a reușit să găsească câteva diferențe fundamentale. Una dintre descoperiri a fost că NHE1 din creierul șobolanilor masculi era de patru ori mai mare decât cea observată în femele. Mai mult, șobolanii femele care prezentau cele mai ridicate niveluri de estrogen, aveau, de asemenea, cea mai mică cantitate de NHE1.

Galloway a declarat că, pe baza rezultatelor, crede că femeile sunt mai susceptibile la migrene, deoarece fluctuațiile hormonului sexual generează schimbări în expresia NHE1. Astfel, creierul devine vulnerabil la disfuncția ionică și la activarea durerii.

Descoperirea i-ar putea ajuta pe cercetători să găsească tratamente mai eficiente împotriva migrenelor și, astfel, să ajute milioane de oameni care suferă de enervanta „afecțiune”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: If Science
Etichete: