Când și de ce a început moda femeilor care ies din torturi

Când și de ce a început moda femeilor care ies din torturi

Cu siguranță ai văzut în vreun film sau serial mai vechi scena bizară specifică petrecerilor de burlaci, în care o femeie iese dintr-un tort uriaș. Are și aceasta un început.

Deși practica apare în filmele vechi, ea încă există la petrecerile luxoase din Las Vegas. Diferența este că prăjiturile sunt făcute acum din carton. Se pare că obiceiul există de secole, în principal pentru că oamenilor li se pare amuzant să pună lucruri și ființe vii în mâncare cu scopul de divertisment.

Când au început oamenii să creadă că e o idee bună să îndeși diverse în mâncare

O versiune primitivă a practicii provine din Roma Antică. Pe atunci, oamenii obișnuiau să îndese animale unele într-altele. De exemplu, într-o vacă îndesau un porc, în porc un miel, în miel un iepure, în iepure un pui, iar în pui un șoarece.

Mai târziu, practica a trecut la următorul nivel. În Evul Mediu, oamenii au început să îndese animale vii în mâncare. Mai exact, în plăcinte erau strecurate păsări și broaște. Acestea erau introduse în mâncare înainte să fie servită, iar apoi acoperite. Când era adusă la masă, mâncarea era descoperită, iar din ea ieșeau păsările sau broaștele, spre amuzamentul mesenilor.

Practica animalelor vii s-a stins încet-încet. În 1626 însă, Ducele și Ducesa de Buckingham i-au oferit lui Charles I o plăcintă din care a ieșit un pitic, Sir Jeffrey Hudson. Părerile sunt însă împărțite în ceea ce-l privește pe acesta – unii spun că era viu când a ieșit din plăcintă, alții însă au fost convinși că a murit în timp ce plăcinta era coaptă.

Prin anii 1800, practica oamenilor care ies din prăjituri a ajuns să includă doar femeile atractive. Aceste prăjituri erau servite la petrecerile date de bărbații bogați pentru alți bărbați bogați, în timp ce soțiile lor stăteau acasă.

Moda în care o femeie iese din tort s-a stins la fel cum a început

tort femeie

O petrecere emblematică pentru acest trend a fost cea dată de arhitectul Stanford White, la care a participat și inventatorul Nikola Tesla. Atracția petrecerii a fost o plăcintă imensă din care a ieșit Susie Johnson, o tânără de 15-16 ani, îmbrăcată într-o rochiță transparentă. Pe lângă ea au mai ieșit și multe păsări.

Prin anii 1950, petrecerile burlacilor, petrecerile de birou și convențiile la care existau prăjituri din care ieșeau femei au devenit ceva obișnuit, la ordinea zilei. Femeile purtau ori un costum de baie sumar, ori erau complet goale. Prăjiturile, în acea vreme, erau reale.

Popularitatea torturilor cu femei înăuntru a scăzut în anii 1970, pe măsură ce femeile au început să primească mai multe drepturi. Treptat, prăjiturile din care ieșeau femei au încetat să mai apară la petrecerile de birou. Într-un final au ajuns să mai existe doar la petrecerile burlacilor.

Cum stau lucrurile cu torturile și femeile în prezent

fantasy femeie tort
Foto: Chuck Danas Photography

Într-un interviu cu Thrillist, Fantasy, o femeie a cărei slujbă este să iasă din torturi a povestit mai multe despre ceea ce face. „Am sărit dintr-o prăjitură pentru Prințul Arabiei Saudite în Hotelul Four Seasons”, a spus ea.

„El purta multe bijuterii. Am diferite torturi pentru evenimente diferite. Poți sări dintr-un tort ca o dansatoare din buric sau ca o dansatoare Go-Go, sau ca un simplu entertainer care iese din prăjitură. Stai în poala tipului, cânți la mulți ani, flirtezi, faci o telegramă muzicală. Este foarte distractiv”.

Fantasy este o excepție însă, pentru că în zilele noastre, practica este extrem de rară. Când mai este folosită, există mereu subtonuri umoristice. Chiar și așa, ne amintește de decadența ridicolă a trecutului care, privită prin ochelarii roz ai nostalgiei, aproape o putem ierta.

Etichete: