Microsoft te urmărește chiar dacă ai blocat funcțiile care fac asta

Microsoft te urmărește chiar dacă ai blocat funcțiile care fac asta
19:40 12.12.2018

Ceea ce părea să fie doar un zvon nefondat se transformă în realitate după o analiză mai amănunțită, care arată că Microsoft te urmărește chiar și dacă refuzi asta.

Chris Hoffman, de la How-To-Geek, a investigat un zvon care a apărut recent pe reddit. Conform acestuia, Microsoft îți colectează istoricul de activități, ”Activity History”, chiar dacă ai oprit această funcție.

Ca să te convingi că Microsoft urmărește site-urile, activitățile și serviciile folosite, poți să faci chiar tu o verificare. Ca să faci asta, începi prin a deschide Settings în Windows. Apoi, navighează în tabul de Privacy și mergi în opțiunea Activity History. Aici, dezactivează opțiunea ”Send my history to Microsoft.”

Multe calculatoare au opțiunea asta dezactivată în mod standard, astfel că ai încă un motiv pentru care Windows nu ar trebui să colecteze astfel de informații. Poți să apeși și pe ”Clear Activity History”, dar s-ar putea ca efectul pe care ți-l dorești să fie doar unul local.

Dacă folosești cel mai recent update pentru Windows 10, vei putea găsi o opțiune numită ”Privacy Dashboard”, în colțul din dreapta sus al paginii de setări cu istoricul activității. Dacă apeși pe asta și te loghezi cu contul de Microsoft, vei putea apăsa pe ”Activity history”.

Vei descoperi că istoricul activității rămâne acolo, chiar dacă tu ai oprit funcția și chiar ai șters aceste informații din Windows. Există o șansă ca această colectare de date să fie legată de opțiunile din Diagonstic and Feedback. Oricum ar fi, Microsoft are de dat niște explicații aici, deoarece continuă să facă lucruri chestionabile, chiar și dacă i-ai interzis explicit să facă asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI