21 apr. 2018 | 13:21

Microsoft sporește securitatea Google Chrome pentru binele tău

ACTUALITATE
Microsoft sporește securitatea Google Chrome pentru binele tău

Microsoft face tot posibilul pentru a spori securitatea utilizatorilor de Windows, iar cel mai recent efort în această direcție a implicat realizarea unei extensii pentru Google Chrome.

Majoritatea utilizatorilor de Windows au instalat un antivirus. În cazul în care nu ai achiziționat o licență sau nu ai optat pentru una dintre numeroasele soluții gratuite, gigantul din Redmond îți pune la dispoziție Windows Defender. Software-ul celor de la Microsoft nu este neapărat perfect, dar face o treabă foarte bună la a te proteja de majoritatea infecțiilor cu care te-ai putea confrunta în 2018. În plus, vine preinstalat pe orice sistem cu Windows 10 și își face treaba din momentul în care ai finalizat instalarea sistemului de operare.

Pe lista potențialelor probleme de securitate cu care se poate confrunta un utilizator de PC nu se numără însă doar viruși, troieni și alte forme de malware. Atacurile de tip phishing desfășurate prin intermediul browserului tău preferat, sunt destul de sus pe lista riscurilor la care te expui online. Conceptul de phishing face referire la site-urile malițioase care pretind că sunt alte site-uri populare cu scopul de a-ți fura datele de autentificare.

Primul pas spre furtul identități sau golirea conturilor bancare se desfășoară aproape exclusiv prin phishing.

Microsoft a decis să te protejeze de atacurile cibernetice de tip phishing prin intermediul unei extensii dedicate pentru Google Chrome. Extensia cu pricina este intitulată Windows Defender Browser Protection și poate fi descărcată gratuit din Chrome Web Store.  Spre deosebire de Windows Defender care funcționează doar pe sistemele cu Windows, noua extensie Microsoft poate fi instalată cu ușurință și pe sistemele Apple Mac.

Conform descrierii oficiale, extensia Windows Defender Browser Protection îți permite să atașezi un grad suplimentar de protecție sesiunilor tale de navigare pe internet, folosind o tehnologie ce a fost dezvoltată inițial pentru Microsoft Edge. Detaliile de fond contează însă mai puțin, important este că instrumentul software are doar beneficii, este gratuit și poate fi instalat cu ușurință.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele