Microsoft reinventează Skype pentru ”bătrânele” telefoane cu Android

Microsoft reinventează Skype pentru ”bătrânele” telefoane cu Android

Skype a fost una dintre cele mai populare aplicații pentru videochat și teleconferințe, iar Microsoft vrea să o readucă la gloria de odinioară.

La ora actuală, cei mai mulți dintre noi folosesc WhatsApp, Viber, Facetime, iMessage sau Google Hangouts pentru a ține legătura cu cei dragi folosind o conexiune la internet. În urmă cu zece ani, Skype ținea locul acestor programe și făcea o treabă destul de bună. Din păcate, din momentul în care a intrat în portofoliul Microsoft, a suferit o serie stufoasă de reinventări radicale, schimbări de interfață greu de suportat și modificări subtile ce au reușit să alieneze publicul.

Încercând să sporească baza utilizatorilor de Skype, Microsoft a anunțat o nouă versiune a aplicației omonime pentru posesorii de terminale vechi ce rulează Android. În contextul în care s-ar putea să întâmpini dificultăți în a rula WhatsApp sau Viber pe un dispozitiv cu Android 4.0, gigantul din Redmond a optimizat noua variantă de Skype pentru smartphone-urile și tabletele care rulează Android 4.0.3 și 5.1.

Un smartphone cu o versiune de Android lansată în 2011 nu are doar un handicap de software, ci și de hardware. Din acest motiv, noul Skype a fost reinventat de la zero pentru a consuma o cantitate infimă de memorie RAM și spațiu de stocare. Orice terminal cu o variantă de Android atât de veche va simți o creștere semnificativă a calității apelurilor audio efectuate prin Skype, iar video conferințele vor fi mai clare, chiar și atunci când viteza conexiunii la internet nu este strălucită.

Noua versiune de Skype pentru telefoane slabe va fi lansată la nivel global în următoarele săptămâni. Dintr-un punct de vedere, prin gestul detaliat mai sus, Microsoft nu face decât să meargă pe urmele celor de la Facebook și Google. Compania condusă de Mark Zuckerberg a lansat Messenger Lite pentru telefoanele mai slabe cu Android în luna octombrie a anului trecut, în timp ce Google încearcă să obțină suportul producătorilor pentru lansarea de terminale cu Android Go, o versiune optimizată pentru terminale cu resurse hardware limitate.

Citește și: