Noul Skype cu o interfață enervantă a ajuns pe PC și Mac

Noul Skype cu o interfață enervantă a ajuns pe PC și Mac

Skype s-a reinventat de curând pe mobile, ca să ”împrumute” rapid funcții din cele mai populare 10 aplicații de chat. Aceeași versiune este disponibilă acum pe desktopuri.

Cei care sperau să nu prindă ziua în care schimbările radicale suferite recent de Skype pentru iOS și Android să ajungă pe PC sau Mac vor fi dezamăgiți de această veste. În încercarea de a se alinia la trendul aplicațiilor de mesagerie din piață, cei de la Microsoft au introdus foarte multe opțiuni noi în Skype într-un timp scurt. Dacă te uiți atent la ele, nici nu îți dai seama dacă au venit din Facebook Messenger, Twitter, Snapchat sau Viber. Ideea de bază este că le-ai mai văzut și ești convins că nu aveau ce căuta în Skype, o aplicație asociată din totdeauna cu conceptul de VoIP.

Deși feedback-ul din online a fost unul foarte agresiv pe marginea subiectului, se pare că oficialii gigantului din Redmond sunt suficient de încântați de schimbarea direcției pentru Skype. În orice alte condiții, ai fi fost tentat să crezi că se auto-sabotează prin această lansare. În orice caz, cei care vor să-și formeze propria opinie despre Skype Preview îl pot descărca de pe site-ul Skype Insider.

Noul Skype portează pe desktopuri experiența de pe mobile, dar a fost creat de la zero pentru suprafața mai mare de ecran. Sistemul de notificări este unul mai elaborat, iar mențiunile la adresa ta precedate de @ sunt agregate într-un singur loc. O nouă secțiune de galerie in-app te ajută să vezi mult mai rapid documentele, imaginile și chiar și linkurile primite sau expediate prin Skype. În videoconferințele de grup, au fost introduse reacții animate și stickere, iar acum este mult mai facil să-ți partajezi activitatea de pe întregul ecran sau doar o captură foto în timp real.

Una peste alta, această lansare în format preview este menită să adune feedback de la utilizatori. Poți oferi opiniile tale pe marginea schimbărilor printr-un click pe inima din stânga sus a interfeței sau prin intermediul acestui forum.

Citește și:
Sursa: Skype Blog