Cum vei putea juca Red Dead Redemption 2 pe smartphone sau tabletă

Cum vei putea juca Red Dead Redemption 2 pe smartphone sau tabletă

Microsoft a anunțat noi detalii despre Project xCloud, sistemul care-ți va permite să te joci cele mai noi jocuri precum Red Dead Redemption 2 sau Forza Horizon pe smartphone sau pe tabletă.

Anul acesta la E3 2018, cei de la Microsoft au anunțat că lucrează la Project xCloud, un proiect prin care să livreze „jocuri cu o calitate de consola pe orice dispozitiv”. Practic, Microsoft a zis atunci câ lucrează la un serviciu asemănător Netflix, dar pentru jocuri. Cum nu mai descarci filme pe spațiu de stocare local, ci le vezi în regim de streaming online, așa ai face și cu jocurile în viitor.

Jocurile video ar putea fi procesate în cloud apoi transmise către un anumit dispozitiv. Pentru ca acest lucru să meargă trebuie să ai un dispozitiv cât de cât competent, dar, în principal, ai nevoie de o conexiune bună la internet. Microsoft nu este prima companie care vrea să facă un sistem de streaming pentru jocuri, însă este prima companie care chiar ar putea face niște lucruri impresionante la acest capitol.

Microsoft are două componente importante ce pot asigura succesul: o divizie de gaming importantă reprezentată de Xbox și o parte de cloud robustă, Microsoft Azure. Cei de la Microsoft au început deja să implementeze console Xbox One în centrul de date din Quincy, Washington și au demonstrat cum cineva se poate juca Forza Horizon direct pe smartphone.

Forza Horizon este un joc de nouă generație, lansat recent de Microsoft pe PC și Xbox, care are o grafică realistă și este impresionant de văzut că poate rula pe un smartphone. Mașinile pot fi controlate printr-o manetă Xbox, conectată la telefon prin bluetooth, sau prin touchscreen.

Microsoft nu a dat mai multe detalii despre când acest serviciu va fi lansat oficial, dar este de așteptat ca testele cu public să înceapă cândva anul viitor. Asta nu înseamnă că Microsoft va renunța să mai lanseze console, dimpotrivă, știm că firma americană lucrează la o nouă generație de console care ar trebui să fie lansată în 2019-2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: