Locul secret unde Michael Jackson își etala talentele de artist departe de ochii lumii

Locul secret unde Michael Jackson își etala talentele de artist departe de ochii lumii

Lumea îl cunoaște pe Michael Jackson, în general, ca regele muzicii pop, însă puțini știu că acesta avea un alt talent pe care a ales să-l păstreze privat.

Doar câteva persoane știau că Michael Jackson avea un studio secret într-un hangar al aeroportului din Santa Monica. Spațiul nu era destinat muzicii, ci artei în general.

„O mulțime de oameni spun că lucrările sale sunt doar niște schițe, dar eu cred că sunt opere de artă grozave ale unuia dintre cei mai talentați oameni ai lumii”, a declarat prietenul artistului, Brett Livingstone Strong.

Michael Jackson opere 1

Michael Jackson a pictat și a făcut schițe de când era mic. Brett Strong este cel care ne arată pentru prima dată unele dintre operele lui Jackson.

Artistul a fost autodidact și avea, de asemenea, o serie de teme și modele preferate. Cheile, saunele, porțile și numărul șapte apar în multe dintre lucrările sale. Numărul șapte pare că a avut o semnificație specială pentru acesta, care a fost cel de-al șaptelea copil din familie.

Michael Jackson opere 3

„De-a lungul timpului, el a început să-și exprime sentimentele legate de dragostea sa de viață și de lucrurile pe care le-a iubit de-a lungul acesteia”, mai spune Strong. De asemenea, el precizează că regele pop alegea să se refugieze adesea în operele sale, în perioadele cele mai dificile.

Cu toate că arta sa nu a fost publicată sau expusă vreodată, asta nu l-a oprit niciodată, Jackson continuând să lucreze la ea. Strong spune că planul ar fi fost să vândă reproduceri ale operelor, pentru a ajuta organizațiile caritabile destinate copiilor.

Michael Jackson opere 2

De asemenea, și-ar fi dorit să vândă ediții limitate pentru a construi un monument Michael Jackson, proiectat într-o anumită măsură de el, pe care fanii lui să-l viziteze și chiar să se căsătorească sub acesta.